Парамедици се събират на първото си общо събрание в Бургас

OFFNews 19 май 2023 в 12:29 911 0

Медицински факултет

Снимка Фейсбук/Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Медицински факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Бургас

Парамедици се събират на първото Общо събрание на организацията в Бургас. Събитието ще се проведе в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" на 20 май, предаде БТА.

Членовете на Управителния съвет, сред които са председателят Ива Пехливанска и заместник-председателите Киро Тодоров и Невена Костова, ще представят целите на съюза и проблемите пред спешните лекари в страната. Поканени са и гости от институциите, чиято работа е пряко свързана с образованието и професионалната реализация на парамедиците.

Отново на 20 май в Бургас медици от няколко града в страната се събират на тенис турнир. Той ще се проведе в парк „Езеро“ в два поредни дни - 20-и и 21 май, от 10:00 часа. Надпреварата за лекари е част от поредицата инициативи „Спортувай с мисия с Комплексен онкологичен център (КОЦ) - Бургас“ и се провежда в партньорство с община Бургас. Форматът на турнира предвижда срещи на сингъл и двойки за мъже и жени, практикуващи лекарската професия.

И през тази година ще се играе по схема на елиминиране или в групи - в зависимост от броя на участниците. "Спортът е здраве и добър помощник за справяне със стреса. Нека заедно покажем, че доброто заслужава уважение, допълнено от здрав дух в здраво тяло“, призовават организаторите от КОЦ Бургас. Участие в турнира е заявил и директорът на бургаската онкологична болница д-р Христо Бозов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки