От Спешния център в Плевен: Не се спазват мерките за безопасност при коронавирус

Градът е едно от огнищата на COVID-19 след като бяха диагностицирани четирима души

OFFNews 17 март 2020 в 13:32 5595 0

"Смятаме, че смесването на потоците от пациенти, съмнителни за COVID – 19 и пациентите с неинфекциозни заболявания и служителите на ЦСМП – Плевен, е неправилно и недопустимо от епидемиологична гледна точка и  застрашава здравето и живота на служителите на ЦСМП – Плевен", пишат медиците от спешната помощ в града.

Протестната подписка е срещу разполагането на кабинета за диагностика на съмнително болни пациенти
от коронавирус в коридора на Спешно приемно отделение към  УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ и е адресирана до здравния министър и началника на оперативния щаб.

Тя беше предоставена на OFFNews от Соня Върбанова, председател на Медицинската федерация към КТ "Подкрепа". 

"Въпреки настояването на директора на ЦСМП – Плевен, завеждащия на СО към УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ и представителите на РЗИ – Плевен, директорът на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ доц. Луканов отказва да промени локацията на кабинета, пишат служителите от спешния център в сигнала си до институциите.

Припомняме, че точно в тази болница се лекуват четирима пациенти с положителни проби за коронавирус. Плевен е едно от първите огнища на COVID-19 в страната. След като беше потвърдено наличието на заразени, министър Ананиев посети здравното заведение, за да се увери, че се спазват необходимите мерки за безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови