Офталмолозите дариха средства за семействата на починалите медици

OFFNews 05 май 2020 в 12:50 2112 0

С финансова подкрепа от 5 000 лв. Българското дружество по офталмология (БДО) се включи в инициативата на Българския лекарски съюз (БЛС) за подпомагане на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици. Председателят на БДО проф. Ива Петкова и доц. Александър Оскар, гл. секретар на дружеството, информираха за решението за финансова подкрепа по време на среща с д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

„Трябва да си помагаме, да бъдем сплотени, да не оставаме безучастни към болката“, заявиха в съвместното си послание медиците. 

Ако искате и вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19

Припомняме, че в рамките на съвместната инициатива “Заедно ще се справим”, организирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология, Организацията на евреите в България „Шалом“ и десетки доброволци, успяха да помогнат на свои колеги в София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Кюстендил, Пловдив и Видин. Над 420 медици и техните близки под карантина получиха хранителни продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови