Нови методи за лечение на рак ще представят специалисти в столицата

OFFNews 27 септември 2022 в 14:05 1362 0

онкологични заболявания

Снимка Pixabay

Във фокуса на дискусиите ще бъде достъпът на пациентите до иновативни терапии

Съвременните възможности за лечение на различни онкологични заболявания ще бъдат представени на Български национален конгрес по онкология с международно участие от 29 септември до 1 октомври в София. Организатор е Българското онкологично научно дружество (БОНД).

Във фокуса на конгреса ще бъдат иновативните терапии, имунотерапията, генетичните аспекти на скрининга, предизвикателствата пред генетичната диагностика, лекарствените взаимодействия и специфични взаимодействия на противотуморното лекарствено лечение, съвременните възможности на радиохирургията, техническите решения в урологията и др.

Сред темите на събитието са също и немедицинската пациентска грижа и психологическата подкрепа в протичането на рака, както и предизвикателствата в България пред пациентите за симптоматично и палиативно лечение. Ще бъдат представени и научни доказателства в подкрепа на политиката за намаляване на вредата от тютюнопушенето.

Ще бъдат разгледани приоритетите и предизвикателствата пред онкологията в България, ще бъдат обсъдени темите за реимбурсацията и достъпа на българските пациенти до иновативно лечение, изписването на лекарствени продукти, икономическите аспекти и очаквания към лечението в средносрочен хоризонт, предизвикателства пред здравноосигурителния процес в условията на световна икономическа нестабилност и др.

Предмет на дискусия ще бъде дигитализацията в онкологията, с представяне на съвременните дигитални решения с най-голяма полза за онкологичните пациенти и лекуващите ги лекари; ролята на публично-частните партньорства за скъсяване на пътя между научните постижения и пациентите; ролята на аналитичните платформи в стратегическите решения и промени в сектор здравеопазване; ролята на иновативния подход в разработването и маркетирането на съвременни терапии и неговото място в новите бизнес модели, както и добавената стойност на пациентските програми за пациентите, за техните семейства и за здравния сектор.

В конгреса ще участват водещи специалисти от различни области на онкологията и не само, чуждестранни лектори и ключови експерти от различни сфери на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!