Quantcast

Москов сключва втори бартер за ваксини с Турция

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2016 в 16:25 6872 6

Петър Москов

Министерският съвет позволи на здравния министър Петър Москов да сключи споразумение за нов бартер на ваксини с Турция. 

Според проекта на споразумение между България и Турция, одобрен с решение на Министерския съвет от 14 декември 2015 г. България ще получи от Турция още 40 000 дози 5-валентна ваксина „Пентаксим“ и ще дари в замяна 1 млн. дози ваксини БЦЖ (50 000 ампули по 20 дози).

В решението се посочва, че Петър Москов е упълномощен да подпише новото споразумение от името на правителството, а документът влиза в сила от подписването му.

На 20 януари Върховната административна прокуратура (ВАП) издаде указание на министъра на здравеопазването и на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата "за недопускане в страната на ваксини, които не са разрешени за употреба".

По-късно заместник-главният прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура Ася Петрова обяви, че и двете ваксини, дарени от Турция - "Еувакс" и "Пентаксим", нямат разрешение за употреба в страната, като подчерта, че не става дума за опасни за здравето ваксини. 

Прокуратурата установи също, че дозите от ваксината "Еувакс" са в склад на Министерство на здравеопазването и не са пускани в употреба. 

5-валентната ваксина "Пентаксим", предназначена за имунизация на бебета, пък вече е предадена в районните здравни каси и почти напълно е използвана, посочи Петър Москов. 

Той многократно обясни, че ваксината е безопасна и с нищо не се различава от ваксините, които са произведени във Франция, тъй като производителят е един и същ, а в Турция само препаратът само се пълни в съответните разфасовки. Причината да се стигне до споразумението за дарение е, че представителите на френската фирма производител на ваксината не са се явили на обявения от министерството търг за осигуряване на ваксини за имунизационния календар. 

На последния търг обаче са се явили представители на фирмата и ще бъдат осигурени необходимите количества от ваксината, каза министърът. 

Скандалът с ваксините е политическа атака на БСП и ДПС, която цели да се подплати вотът на недоверие. Мръсната война на икономически интереси може да засяга мен, може да ме влачат наляво-надясно, да ме проверяват, да ми пращат служби, да ми искат оставката, но това не може да засяга спокойствието, майчинският инстинкт на хората за децата им, категоричен беше Москов. 

Той обясни, че решението на прокуратурата е свързано с това ваксините да не се продават в аптеките, а не да не се поставят. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2016 в 18:58

““““““....Мафията съвсем е изтрещяла, разбирам да правят магистрали със сгурия, ще се пребият 2-3 пъти повече от обикновеното, но да обричат здравето на всички деца.....““““““


Мафията ИЗОБЩО не е изтрещяла......просто матрЯла е в ТОТАЛЕН СТУПОР......народ който мрази децата си(не мога да проумея...как може поне заради децата си......да не правят ...НИЩО!!!)За 1,5 год. в България от ден на ден се случват все по-ужасяващи неща......и...НИЩОООО.....едно голямо ...НИЩОООО.......дебилното население се занимава главно с.....Русия.....докато това което ЛИЧНО засяга тях и....СОБСТВЕНИТЕ им деца явно няма значение.........КОЛКО ОЩЕ МОЖЕ ДА ПРОСТИТЕ И ДА.......ПРЕГЛЪТНЕТЕЕЕЕ....не заради вас, а заради ....ДЕЦАТА ВИ.......ДЕБИЛИИИИ....


Публикувам отворено писмо, което набира много споделяния и коментари в социалната мрежа – Фейсбук.

Ето и целия текст на отвореното писмо:

„Потресен съм! А вие?

Потресен съм, че имаме народни избраници, които се считат за нещо повече от народа.

Потресен съм, че народен избраник си позволи да изрече от трибуната на Народното събрание, че работниците не могат да се сравняват и приравняват с депутатите.

Потресен съм, че всяка година народните ни избраници харчат милиони за нови автомобили и разходки из страната, а в същото време майки се чудят как да отгледат децата си, а нашите родители тънат в мизерия.

Потресен съм, че имаме народни избраници, които харчат безочетно пари, докато български деца и български мъже и жени са обречени на смърт, защото не могат да си позволят лечението.

Потресен съм, че имаме народни избраници, които от „любов“ към народа, гласуват закони, които обричат този народ на бавна и мъчителна смърт.

Потресен съм, че имаме президент, който се гордее с това, че е врага на някого.

Потресен съм, че имаме президент, който направи горда България за смях със своите необмислени изказвания и постъпки.

Потресен съм, че имаме президент, които е толкова „независим“, че подари независимостта на България.

Потресен съм, че имаме президент, за които интересите на чуждите му господари са над интересите на България.

Потресен съм, че имаме правителство, което със своите действия обрича на мизерия, глад и смърт народа си.

Потресен съм, че имаме правителство, за което наглостта и безочието са водещи в отношението към народа.

Потресен съм, че имаме правителство, което направи всичко, за да ликвидира дребния и среден бизнес.

Потресен съм, че имаме правителство, което ликвидира здравеопазването, за да изпълни поръчението за унищожение на българския народ.

Потресен съм, че имаме правителство, което в своята алчност харчи нашите пари за некачествени пътища, сгради и дейности без смисъл, изпълнявани от верни нему фирми.

Потресен съм, че имаме правителство, което ликвидира планомерно образованието в България.


Потресен съм, че имаме правителство, което изпълнява безпрекословно поръчката на чуждите си господари по подмяна на историята на нашия народ.

Потресен съм, че имаме правителство, което дава мило и драго за верните си избиратели от една малцинствена група и за тях има винаги пари, но виж, за българите няма.

Потресен съм, че имаме правителство, което оставя майка на девет деца българчета да се чуди как да ги отглежда.
Потресен съм, че имаме правителство, което с радост се съгласява чужди на нашия род и религия мигранти да се заселват в страната ни.

Потресен съм, че имаме правителство, което харчи милиони за издръжката на тези мигранти, но няма пари за нашите родители, за българските майки.

Потресен съм, че имаме премиер, заявил на висок глас, че е загърбил интересите на България, за да угоди на интересите на чуждите си господари.

Потресен съм, че имаме нагли министри, които си позволяват да обиждат обикновените хора, да се гаврят с мъката на хората, с историята ни, с дедите ни.

Потресен съм, че имаме политическа класа, която за 25 години превърна горда България в разграден двор.
Потресен съм, че имаме политическа класа, която за 25 години, от алчност за власт и пари, разграби народното богатство.

Потресен съм, че имаме политическа класа, която в изпълнение на чужди интереси ликвидира българската армия.
Потресен съм, че имаме политическа класа, която в изпълнение на чужди интереси, както и от алчност ликвидира българските промишленост и селско стопанство.

Потресен съм, че имаме политическа класа, за която чуждите интереси стоят над интересите на народа и родината, над България.

Потресен съм, че в нашата България всеки ден стават убийства, че няма сигурност за нашите деца.

Потресен съм, че нашата България стана България на мафията.

Потресен съм, че в нашата родина интересите на шепа български и чужди банкери и финансови мошеници са над интересите на народа.

Потресен съм, че в България основното занимание на повечето медии е лъжата, дезинформацията и сервилничеството със силните на деня.“

Анонимен автор

01.02 2016 в 18:10

А аз се чудех, защо спряха предаването на Валя Ахчиева преди нова година, пък то Москов не бил сам юнак на коня, а цял министерски съвет бил с него. Мафията съвсем е изтрещяла, разбирам да правят магистрали със сгурия, ще се пребият 2-3 пъти повече от обикновеното, но да обричат здравето на всички деца това само менторът на индианския вожд -Живков го направи като скри опасността от радиация след Чернобил. Оставка им е малко, но и оставка няма да подадат.

01.02 2016 в 17:24

Не наричайте тоя еничар "здравен" министър.
Тоя помияр изобщо не мисли за здравето на хората във България.

01.02 2016 в 17:22

Бнюз го пуснаха още в събота това:
http://www.bnews.bg/article-147303

01.02 2016 в 16:59

В исторически план в България от войнишкото въстание 1918 година се води гражданска война /с малки и големи паузи/.Война на доброто с/у злото , на справедливостта и честността срещу измамата и експлоатацията , на националното достойнство с/у националните предатели .Важно е кога ще бъде следващият Народен съд , а кои ще са подсъдимите то е ясно ?

01.02 2016 в 16:48

Така като гледам ни чакат нови 5 века .....