Москов: Скандалът с ваксините е вампирска атака на БСП и ДПС

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2016 в 22:19 7276 18

Скандалът с ваксините е политическа атака на БСП и ДПС, която цели да се подплати вотът на недоверие.

Това заяви пред БНТ здравният министър Петър Москов по повод разразилия се скандал за доставената от Турция 5-валентна ваксина.

Това е една вампирска атака на мръсници, която смуче от страха на майките, подчерта Москов.

Министърът обясни, че има готовност пред кабинета на всеки личен лекар да се поставят серитфикатите, доказващи безопасността на ваксините.

По думите му в случая са засегнати и икономически интереси, тъй като правителството е направило много промени, които засягат интереси за милиони и милиарди.

В НЗОК върнахме между 50 и 60 млн., които досега бяха печалба на индустрията, започна събиране в повече на данъци и мита, мислите ли че това минава безнаказано, каза Москов, като подчерта, че определени фирми стоят в дъното на атаките.

Москов изрази увереност, че при гласуването на вота на недоверие ще получи подкрепата на парламентарното мнозинство, и заяви категорично, че ще получи подкрепата на ДСБ.

По отношение на причините за избраната тема за вота на недоверие Москов беше контриран от депутата от БСП Георги Свиленски. Той подчерта, че здравеопазването е социално значима тема и е най-големият провал на правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2016 в 02:21

До 9 - злият яхтсмен
Ти не си зъл - ти си божество. Всичко виждаш, но дали всичко знаеш? Познатите и роднините под голямата шапка, процент от заплатите ли си плащат на Министъра? Съгласн ли си ние, осигурените да плащаме таксите на неосигурените? Ако имаш нужда от аналгинче, обади ми се - ще ти го подаря.
Бунтуваш сесрещу отпечатъците - дали не си от тези , които в един и същи ден са стационирани в София, Тутракан и Кърджали?
Най-гадни са злите идиоти. Дори да са яхтсмени!

23.01 2016 в 16:31

Москов да си подава оставката! Здравна реформа няма да направи, опетни дсб, снима се как реже лентички с бб. Викам стига толкова ни е занимавал със себе си.
За справка - искам му оставката още от момента, в който се изцепи по адрес на циганите. Тогава още си пролича евтиния популизъм. Разбира се рейтингът му скочи тогава, ама електората толкова си може.

23.01 2016 в 12:51

Москов, за бесило си!!! Боклук продажен, кучи син!!!!

23.01 2016 в 12:38

Има едни неизбежни и нелицеприятни последици на диагнозата алкохолизъм.
Загуба на връзка с реалността.Трескавост и истерия във всеки час,изживян без алкохол.Делири-преследащи вампири,заговори,извънземни и зелени човечета.Чертите на лицето се изострят,сенките под очите изпъкват.Речта е насечена,ултимативна,агресивна.Вятърните мелници се превръщат в многоръки великани.
Причинетел на състоянието-злоупотребата с алкохол.Личността се променя.Става зависима и вредна за тялото.А когато,такава личност е обществено отговорна и значима.....толкова по-лошо за социума.

23.01 2016 в 09:52

Ако Москов беше силен в действията си колкото в изказванията си цена нямаше да има!

23.01 2016 в 09:37

Нищо им няма на вече емблематичните ваксини,ама нищо.
Точно толкова надеждни и качествени са,колкото и др.
Голямото мазало настъпи,с безумните лъжи на Москов.Врътнали са някакъв неясен бартер,най-вероятно и далавера има.Последвалите истерични обяснения,контратези и оправдания,бяха щизофренично мъчителни.Снощи го гледах по"Панорама"-жалък,посредствен артист.Така гримасничи,модулира си гласа,играе,прави се на герой,дали си вярва сам!?
Проблемът е др.
В годините,българите и с пълно право,се сдобиха по принуда,с тежко недоверие към Институциите.
От два дни,телефонът ми прегря от въпроси на родители.Масово не желаят имунизация с Пентаксим.Повечето ми вярват,но на Министъра-не.Насила нито аз,нито др.лекар,въпреки старанието си,не може да ги убеди.Жалко,защото от цялата драма,произтичат загуби.Ще се объркат имунизациите на децата.Ще залежат партиди от тази ваксина.Накрая-ще се бракуват,заради изтекъл срок на годност.Налива се вода в безумните тези на "антиваксинационните БГ мами".
Т.е.,кашата е пълна.
А"Пентаксим"е годен и добър за употреба-факт.Даже и да е пакетиран в Р Турция.
За никакви"вампирски"атаки не може да иде реч.Санофи са монополисти на пазара на петвалентната ваксина.
Поведението на МЗ,цензурата над Ахчиева,недомлъвките и сделките на"тъмно",както и последвалото истерично-невротично поведение на Министъра,посяха съмнението и подхраниха недоверието.
А комунистите и депесарите,просто,както винаги,яхнаха популистката метла.

23.01 2016 в 09:09

След поемането на министерския пост, Петър Москов и неговите другари, и бизнеспартньори от ДСБ започват доволно да потриват ръце. Най-сетне дойде и тяхното време да хапнат от държавната баница, защото имат да наваксват много за пропуснатото време, в което не са били във властта. Бързайки да свършат многото сделки, изведнъж стигат и до този бартер с многовалентните ваксини от Турция. Тогава балонът се пука и цялата конспирация лъсва с пълна сила по медиите. И най-важното от нея – обратният износ.

С БЦЖ ваксините има документна измама, тъй като в една от партидите за износ ДАНС намери фалшив документ. Агенцията по лекарствата не е издала такъв документ. Много интересно кой е направил този фалшификат и защо толкова се е бързало да се осъществи износът за Одрин.

дскЩе се опитаме да отговорим на базата на информацията, събрана и анализирана от ДАНС, по този немногозначителен начин:
- може би защото получените от Република Турция ваксини Пентаксим са на стойност 1 045 000 евро, а дарените от Република България БЦЖ ваксини са на стойност 40 000 000 евро. Малка разлика в милиони, които предварително са разпределени като комисионни.
- може би защото посредникът при сделката е синът на Лютви Местан и това е една от причините за обтягане на отношенията с „КОЙ“ в Реформаторския блок, в ГЕРБ, в ДПС и бързата смяна на Местан – далавера за близо 39 милиона евро не е шега работа.
Та какво излиза – събрали се Радан, Петър Москов, генерал Гном, Ваньо Шарков, Тома Томов и Иванка Кръстева и решили как да разиграят картите. Съвсем съзнателно Москов, който иска да го играе отделно и самостоятелно, решава да оставят държавата без ваксини, което само по себе си е престъпление между престъпна небрежност и глупост. Москов и ръководеното от него министерство не влизат в преговори с двете фирми производителки, които произвеждат ваксините и поради голямото натоварване изискват заявката да е подадена поне 18 месеца предварително, поради това решават да обявят търг /за да печелят време и да се протака /. Естествено, двете фирми не се явяват на него. По този начин Москов и компания оставят 6-годишните деца без ваксини за реваксинация. С фалшиви документи и натиск Москов притиска една от националните консултантки да каже, че няма проблем с тези ваксини. Резултатът е, че вече два набора деца не са ваксинирани.
Следващата стъпка на Москов е, че тръгва да търси ваксини от Турция – неясно защо, но ясно с какъв интерес. Пентаксим ваксината не се произвежда от завода „Снофи Пастьор“ – Франция, а от завод в Турция, за който е известно, че няма лиценз за добра производствена практика, който е задължителен за внос в Европейския съюз и по този начин няма как да бъде внесена в страна от ЕС. Точно по тази причина Изпълнителната агенция по лекарствата е отказала да даде разрешение за внос. Големият проблем тук е шестият компонент – срещу хепатит. Той е забранен, защото в него има наличие на живак /5 пъти над допустимото/ и не може да се използва. Поради тази причина ДАНС влезе в склад на МЗ, намери ваксините с живак и ги иззе по нареждане на ВКП за възлагане на експертиза за количеството на живака. Оказа се, че са 100 000 бр., което означава, че нито едно българско дете не е имунизирано. Остана само да се изясни защо Москов и екипът му са въвели в заблуждение правителството да подпише договора за дарение на ваксината. Сигурно, заради това проверката на ВКП е разделена на две и едната част отива в отдел 01 на Специализираната прокуратура. Там ще нищят коя е групата и каква и е далаверата от този бартер.
Отговорът изпреварващо дойде от една дама, настанена за лечение в Окръжна балница София. Дамата е Диана Митева, бивш Изпълнителен директор на Демирбанк България АД и настоящ член на УС на ДСК и нейн изпълнителен директор.
Тази дама се грижи за част от малката сума от 39 млн.евро, както и за другите суми, свързани с министър Москов, придобити от останалите сделки в сектор здравеопазване. Управлението на този скромен капитал се осъществява чрез поредица от тайни срещи между нея и Москов, за съжаление обаче, станали известни и на ДАНС.
Изобщо, изясни се, че Москов не иска да дели със своите, та трябва Радан и Местан да предоговарят порциите. Излиза, че отношенията в политиката не са политически, а чисто икономически и то далавераджийски. Излиза, че сега ще разклатим правителството и ще направим нов политически проект, защото има едни прибрани пари, от които не ни дават. И правилно, как може Москов да прецаква Радан и Местан да гуши без да се отчита на Доган. Не е справедливо, разбира сe.

23.01 2016 в 09:08

"Цацаров ли е мръсник, заместник – главният прокурор ли е долна сган, в ДАНС мръсници ли са" -- еднозначно и без замисляне - да, мръсници са, че дори и по-зле :)

Във властта "добри" няма.

23.01 2016 в 07:56

Влади, и по какви критерии Москов е успешен министър?
По броя нови частни болници, източващи касата?
Или заради много спорната идея за пръстовите отпечатъци?
Или заради данък вредни храни, който така и не влезна?
Или заради замяната на нови и иновативни продукти с лечение от преди 20-30 години? Попитай за това хората в нужда, които търсят начини да отидат до Гърция, Турция, Сърбия и даже Македония да си купят лекарства.
Или защото паднаха цените на лекарствата? В потъналата в криза Гърция ДДС на масовите лекарствата е 6%, а за медицински услуги и някои медикаменти 0. Тук за твое сведение на всички лекарства е 20%.
Или е успешен заради идеята за сливането на болници - жива далавера за приватизирането на каквото е останало и стойностно?
Попитай лекарското съсловие колко са доволни от "реформите" на Москов.

А самото използване на говорене за вампири и таласъми е глупаво и показва тотална слабост. Защото този скандал с ваксините не е за това дали са опасни или не - поне за едната, а че не се спазват процедури и закони. Но какво да обясняваш на гербераст - първият здравен министър на Тиквун беше "опраскан" точно защото спази закона. И след това беше оправдан от всякакви инстанции.

Хайде като ще твърдиш нещо не се информирай само от вестници и партийни лакардии. Или Москов е успешен защото лиже з..а на Боко? Имай търпение още един скандал

23.01 2016 в 07:53

"Москов е успешен министър" - а в какво конкретно е "успял", освен да си направи административна шапка над големите болници в София и да назначи там разни роднини и приятели?

"Успехите" му са в орязването на достъпа до медицина на все повече хора - вдигна входната такса за неосигурените, което е пълна глупост, защото отблъсква най-бедните от осигуряване, направи скъпите лечебни процедури недостъпни и сведе лечението до цоциалистическото "на ти аналгинче".

А, да, забърка няколко ненужни процедури, като тая за пръстовите отпечатъци, с която някой негов човек ще се нагуши за нещо, което няма да работи и ще бъде изхвърлено и забравено след няколко месеца. Виждали сме как работят тия неща из посолствата и си представям опашките в началото.

Само на идиоти това им се вижда "успех".