Медицинските сестри посрещнаха депутатите с листовки

OFFNews 12 септември 2019 в 10:55 2013 0

Снимка OFFNews

Медицинските специалисти, които опънаха палатка пред парламента в знак на протест срещу условията на труд и заплащане, посрещаха тази сутрин с листовки пристигащите на работа депутати. Въпросите, на които искаха да им отговорят народните представители, са по горещите теми на здравеопазването. 

Сред малкото, които обърнаха внимание на протестиращите, беше депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков. Той призова за повече диалогичност: „Надявам се да не участвате в предизборната кампания. Нямам експертиза във вашата сфера и трудно ще мога да ви бъда полезен, но имаме достатъчно диалогични колеги“.

Анна Славова от ПГ на Коалиция "БСП за България", член на Комисията по здравеопазване заяви, че законопроектът за съсловните организации, който предложиха протестиращите заедно с бившия омбудсман Мая Манолова, е подписан и внесен за обсъждане.

„Никой не е потърсил диалог с нас, заяви за OFFNews организаторката на протестите Мая Илиева. – На срещите, които проведохме, ние сме казали всичко. Беше ни обещано, че ще бъде пусната проверка на всички частни болници. Всичко е само на думи. (б. р. през юни Върховната административна прокуратурата възложи на НЗОК мащабна проверка на болници и лекари). Единственото, което се случи е придвижването на Законопроекта за съсловните организации. Нито има увеличение на заплатите, нито промяна в нощния труд, нито има разговори за промяна в категоризацията на труда.“

Днес следобед предстои среща в Комисията за неправителствените организации. В почивните дни протестиращите ще раздават листовки на гражданите на пл. „Славейков“ и „Света Неделя“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови