Маската е като презерватива - слага се където трябва, за да върши работа, заяви д-р Николова

Няма вълна от грип в момента, успокои доц. Любомира Николаева-Гломб.

OFFNews 22 януари 2022 в 08:59 5777 0

Снимка Архив

Маските са като презервативите - слагат се там, където трябва, за да вършат работа. Ако мерките у нас се спазват, ще овладеем ситуацията. Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци. 

Това заяви личният лекар д-р Гергана Николова по БНТ, като коментира увеличението на заразаните с коронавирус у нас. Ситуацията не бива да се подценява, не можем да пренебрегнем факта, че всяка сутрин се събуждаме с новината, че отново 2 рейса са катастрофирали с жертви на COVID-19, заяви вирусологът доц. Любомира Николова-Гломб. 

Д-р Николова каза още, че има изразени постковид синдроми - окапване косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, много чести са усложненията в белия дроб. След 10-дневна карантина пациентът е преминал острата част, но ние продължаваме да лекуваме последствията, заяви тя. 

Възрастен мъж с диабет и още придружаващи заболявания, ваксиниран с три дози, не се зарази от болните си внучета, които е гледал по празниците, даде пример д-р Николова. В практиката си имам само един пациент с две дози, който направи пневмония. На 78 години премина съвсем спокойно през заболяването. 

Няма вълна от грип в момента, успокои доц. Гломб. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови