Лекар на годината почина от COVID-19

МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев с втора жертва на коронавируса сред най-видните лекари

OFFNews 17 ноември 2020 в 12:06 3992 0

Началникът на детското отделение в болницата в МБАЛ "Иван Скендеров" Гоце Делчев д-р Костадин Камбов е починал от COVID-19, съобщи Нова телевизия.

През 2019 г. той беше отличен с приза „Лекар на годината” заради дългогодишната му работа и усилия за опазване здравето на децата в областта.

Колегите му го описват като принципен човек и страхотен лекар, всеотдаен към медиците и семейството си.

"Загубихме невероятен колега, не знам как ще продължим работа в тази обстановка”, сподели д-р Ангел Тонгов от същото отделение.

Той разкри, че болницата е пълна и всички легла, предназначени за пациенти с коронавирус, са заети, а детското отделение затворено. Д-р Тонгов каза още, че той е изкарал инфекцията, но в момента заразена е негова колежка.

"Нямаме време да мислим за нищо друго, освен да работим", каза младият лекар, който току-що е приключил карантината си.

Медицинската сестра Марияна Тангълова посочи, че д-р Камбов е изградил от лекарския колектив семейство. Той е успял още да превърне детското отделение в предпочитано място за лечение и в едно от водещите звена в болницата.

През септември в същата болница от коронавирус почина доктор Милан Първанов, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Медикът беше на първа линия от самото началото на пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови