Кунчев: Може и да не е достатъчно затварянето за 10 дни

OFFNews 20 март 2021 в 21:12 3020 0

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно, заяви главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев пред Нова ТВ.

В четвъртък здравният министър Костадин Ангелов обяви нови, по-строги противоепидемични мерки, които влизат в сила от понеделник и ще важат 10 дни. 

"Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите", обясни той. 

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

"Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти", каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

"Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса", коментира още доц. Кунчев.

Според него се срещаме с една от най-ожесточените вълни, която ще е 3-4 седмици." В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти", смята главният държавен здравен инспектор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови