Кризисният щаб в Плевен: Няма основания с. Буковлък да бъде поставено под карантина

OFFNews 23 април 2020 в 12:16 2321 0

Няма основания до момента село Буковлък да бъде поставено под карантина. Това заяви за БТА областният управител на Плевен Мирослав Петров - председател на Областния кризисен щаб в Плевен за борба с коронавируса.

Проверките и тестването на контактните лица в селото ще продължат, но епицентърът на заразата основно е в завод "Мизия", където е организирана интензивна работа на здравните власти, посочи той. По думите му цялото предприятие не работи.

И днес ще продължат изследванията на контактни лица и групи хора. Около 15 са контактните, които ще бъдат тествани в други селища около Плевен, посочи областният управител. Действията на РЗИ и проверките на експертите ще продължат в още големи предприятия, каза Мирослав Петров.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Плевен д-р Атанас Гарев заяви за БТА, че от вчерашния ден новите установени вирусоносители са общо 13. Шестима от тях са приети в болница в Плевен, а двама са настанени в болница в Червен бряг.

Очаква се днес да бъдат приети още. Четири екипа на РЗИ-Плевен днес работят на терен за интензивно обследване на обстановката, свързана с разпространението на коронавируса - контактни лица, рискови групи, проверки на място за спазване и прилагане на противоепидемичните мерки и извършването на дезинфекцията, подчерта д-р Гарев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови