Китай провежда тестове с подобен на ебола вирус, който убива за три дни

OFFNews 28 май 2024 в 13:42 1341 3

хамстер

Снимка Pixabay

Разработката е на учени от Медицинския университет в Хъбей, Китай

Китайски учени са разработили вирус, който имитира инфекция с Ебола, убивайки цяла група хамстери в рамките на три дни, предава The Independent.

Изследователи от Медицинския университет в Хъбей в Китай генетично проектираха по-малко застрашаващия вирусен везикулозен стоматит да носи протеин от вируса ебола, установявайки, че след това причинява „смъртоносна инфекция при хамстери“.

Новоразработеният вирусен модел предоставя „достъпен и удобен“ начин за изследване на смъртоносния вирус ебола, който има смъртност до 90 процента.

Вирусът ебола причинява тежко възпаление и увреждане на тъканите в цялото тяло, засягайки естествения механизъм на кръвосъсирване, което води до вътрешно кървене и в крайна сметка смърт.

Той се разпространява чрез директен контакт с телесни течности като кръв, слюнка, пот и сълзи. Вирусът ебола причинява тежко възпаление и увреждане на тъканите в цялото тяло, засягайки естествения механизъм на кръвосъсирване, което води до вътрешно кървене и в крайна сметка смърт. Той се разпространява чрез директен контакт с телесни течности като кръв, слюнка, пот и сълзи.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    3

    Джендо Джедев

    28.05 2024 в 17:59

    Само да не го опущят като Ковид-а, че като си ги знаем чайниците...

    145

    2

    Джендо Джедев

    28.05 2024 в 17:58

    Lew10itsa

    В статията пише.

    "Новоразработеният вирусен модел предоставя „достъпен и удобен“ начин за изследване на смъртоносния вирус ебола, който има смъртност до 90 процента."

    1000

    1

    Lew10itsa

    28.05 2024 в 16:30

    А за чий дедов го правят това
     
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?