Китай провежда тестове с подобен на ебола вирус, който убива за три дни

OFFNews 28 май 2024 в 13:42 1325 3

хамстер

Снимка Pixabay

Разработката е на учени от Медицинския университет в Хъбей, Китай

Китайски учени са разработили вирус, който имитира инфекция с Ебола, убивайки цяла група хамстери в рамките на три дни, предава The Independent.

Изследователи от Медицинския университет в Хъбей в Китай генетично проектираха по-малко застрашаващия вирусен везикулозен стоматит да носи протеин от вируса ебола, установявайки, че след това причинява „смъртоносна инфекция при хамстери“.

Новоразработеният вирусен модел предоставя „достъпен и удобен“ начин за изследване на смъртоносния вирус ебола, който има смъртност до 90 процента.

Вирусът ебола причинява тежко възпаление и увреждане на тъканите в цялото тяло, засягайки естествения механизъм на кръвосъсирване, което води до вътрешно кървене и в крайна сметка смърт.

Той се разпространява чрез директен контакт с телесни течности като кръв, слюнка, пот и сълзи. Вирусът ебола причинява тежко възпаление и увреждане на тъканите в цялото тяло, засягайки естествения механизъм на кръвосъсирване, което води до вътрешно кървене и в крайна сметка смърт. Той се разпространява чрез директен контакт с телесни течности като кръв, слюнка, пот и сълзи.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  145

  3

  Джендо Джедев

  28.05 2024 в 17:59

  Само да не го опущят като Ковид-а, че като си ги знаем чайниците...

  145

  2

  Джендо Джедев

  28.05 2024 в 17:58

  Lew10itsa

  В статията пише.

  "Новоразработеният вирусен модел предоставя „достъпен и удобен“ начин за изследване на смъртоносния вирус ебола, който има смъртност до 90 процента."

  1000

  1

  Lew10itsa

  28.05 2024 в 16:30

  А за чий дедов го правят това
   
  X

  Най-влиятелните хора в Европа се събират в София