Кардиологът проф. Мария Токмакова е лекар на годината в Пловдив

OFFNews 19 октомври 2023 в 09:17 1373 0

проф. Мария Токмакова

Снимка plovdiv-press.bg

проф. Мария Токмакова

Кардиологът от УМБАЛ “Свети Георги“ проф. Мария Токмакова и хирургът д-р Васил Горанов от УМБАЛ “Пълмед“ са лекари на годината в Пловдив. Призът ще им бъде връчен на официална церемония от Районната колегия на БЛС – Пловдив днес.

В категорията „Семеен лекар на годината“ приза получава д-р Жени Пашева-Кунова, а хирургът д-р Димитър Пандов приза за „Лекар на годината – Специализирана извънболнична помощ".

В категорията „Болнична помощ“ отличието отива при онколога д-р Петър Петров.

Д-р Гинчо Тонев получава грамота и плакет за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността „Инвазивна Кардиология”.

Двама специалисти по гастроентерология получават отличието „Лекар на годината“ в категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“- д-р Никола Боянов и д-р Десислав Станчев.

В категорията „Ти си нашето бъдеще“ също има двама призьори – д-р Полина Ангелова и д-р Мария Ивановска.

Наградата за „Принос в развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ отива при д-р Емилия Спасова.

По повод днешната церемония „Лекар на годината 2023“ и гласуването на 20-тия носител на престижното отличие – пловдивските лекари номинират на национално ниво за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност „Ендокринология и болести на обмяната“ – доц. д-р Митко Митков от УМБАЛ „Пълмед“ и в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – доц. д-р Младен Дойков от УМБАЛ „Каспела“.

Идеята за ежегодните лекарски награди е на проф. Андрей Кехайов и вече две десетилетия на своя ден и празник на Свети Иван Рилски Чудотворец гилдията награждава най-заслужилите свои членове, съобщава Радио Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки