ИСУЛ връчи годишните си награди на специалисти по здравни грижи

OFFNews 12 май 2023 в 16:24 833 0

Виолета Никова и Веска Никова

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ"

От ляво надясно: Виолета Никова и Веска Никова, част от наградените

На тържествена церемония в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бяха връчени Годишните награди по повод Световния ден на сестринството – 12 май.

Медицински лаборант – „Професионалист на годината“ стана клиничният лаборант Албена Начева.

Ваня Тодорова, която работи в урологичния кабинет към ДКБ на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ беше избрана за медицинска сестра – „Професионалист на годината“.

В същата категория беше отличена Веска Никова – операционна сестра в Клиниката по ортопедия и травматология.

Най-голямата награда - старша медицинска сестра - ръководител „Здравни грижи“ на годината отиде при Валентина Раденкова, която е дългогодишна старша сестра на Клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диетика.

Истински оценявам факта, че въпреки примамливите възможности на други места, вие продължавате да бъдете част от екипа на ИСУЛ. Винаги отдадени на колегите, пациентите и на любимата болница. Оценяват го и лекарите, за които вие сте най-голямата опора, каза при връчването на наградите изпълнителния директор на болницата Любомир Пенев.

Главната сестра на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ Катя Димова подчерта острия недостиг на медицински сестри, който се наблюдава не само у нас, а и в световен мащаб и обясни, че това е причината тазгодишната тема на световния ден да е „Нашите сестри – нашето бъдеще“.

Старшата сестра на Клиниката по ортопедия и травматология Виолета Никова, която е председател на Дружеството на професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ също поздрави колегите си по повод днешния празник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки