Индия: Маските стават задължителни и вкъщи, Гърция пред нови мерки

OFFNews 27 април 2021 в 10:32 6057 1

В опит да спрат неконтролируемото разпространение на COVID-19 индийските здравни власти въвеждат задължително носене на маски вкъщи, предаде БТА.

Броят на починалите от инфекцията в Индия наближи 200 000, след като днес бе съобщено за нови 2771 жертви, предаде Ройтерс.

През последните 24 часа Индия е регистрирала нови 323 144случая на коронавирус – малко под пика от 352 991 в понеделник. Препълнени болници връщат пациенти заради липса на легла и кислород.

Министерството на външните работи у нас повиши нивото на риска на препоръките за пътуване до Индия.

Индийският щам е регистриран и в съседна Гърция. Това стана повод Социалистическата партия в страната да поиска спешно изслушване в парламента на министъра на здравеопазването. Опозицията настоява министърът да представи пред депутатите специален план за действие срещу разпространението на този тип на коронавируса.

Засега специалистите съобщават само за единични случаи на заразени. Епидемиолозите са единодушни, че в момента има осем мутации на коронавируса, като "индийската" мутация е също остро заразна, но не се наблюдава досега фатален изход на заразени.

В дните на Страстната седмица задължиха всички духовници да се тестват за коронавирус преди да служат литургия в църквата. Вярващите посещават храмовете с двойни маски, като броят на хората вътре е строго определен.

За спазване на строгите мерки пред църквите патрулира полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

1

djasra

27.04 2021 в 10:51

Ясно това безумие няма да спре никога.В Индия десетки хиляди измират на ден от замърсена вода и ужасяваща мърсотия, липса на канализации,липса на лекарска грижа за елементарни заболявания, букет от екзотични болести, обаче маските в къщи щели да ги спасят. Не е реално.