Фондация ''Стилиян Петров'' с дарение за онкологичен център

Янка Петкова 10 юни 2024 в 15:21 574 0

дарение

Снимка КОЦ Русе

Дарение

Фондация "Стилиян Петров" дари оборудване и апаратура за комплексния онкологичен център в Русе. За това съобщиха от лечебното заведение.

Дарението включва 25 болнични легла, 20 метални стойки за инфузия, 5 инвалидни колички, 8 стола за амбулаторно провеждане на химиотерапия познати още като „стол за вземане на кръв“ и радиологична камина.

Не за първи път фондацията прави дарителски жест към лекари и пациенти на онкодиспансера в Русе. Особено важна е радиологичната камина за обработка на генераторите с изотопи, които се използват за провеждане на костни сцинтиграфии за откриване на костни метастази. Управителят на онкологичния център д-р Камен Кожухаров благодари на фондацията за щедростта.

Болничното оборудване е от изключително значение както за работата на медиците, така и за лечението на пациентите. Вярваме, че тази помощ ще облекчи трудните моменти в борбата, която ни се налага да водим всеки ден!, каза Кожухаров.

През януари тази година фондация "Стилиян Петров" закупи медицинска апаратура и оборудване за 585 000 лева и ги дари на 10 български болници, сред които е и КОЦ Русе. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.

Щастлив съм, че с усилията и огромните сърца на всички, които се включиха по един или друг начин в благотворителната кауза на нашата фондация, успяхме да подсигурим на пациентите в България страдащи от онкологични заболявания по-добри и качествени условия за тяхното лечение, каза Петров.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите