Диетолози: Яжте яйца за отслабване

OFFNews 06 февруари 2023 в 09:40 1331 0

яйца

Снимка Pixabay

Особено препоръчителна е консумацията на яйца на закуска

Свалянето на излишни килограми е дългосрочен процес, който трябва да се основава на принципите на здравословното отслабване. Консумацията на яйца може да ви помогне да постигнете желания ефект, съобщава БГНЕС.

Балансираният хранителен режим, калорийният дефицит и физическата активност са ключови. Ето защо е необходимо да се осигури на организма необходимото количество калории, основни витамини и минерали. Защо да консумираме яйца, докато отслабваме, разкрива полският „Interia“.

Яйцата са източник на витамини A, D, E и K, както и на витамини от група В. Те също така осигуряват на организма биотин и фолиева киселина, както и фосфор, желязо, цинк и екзогенни аминокиселини.

Консумацията на яйца за закуска е особено препоръчително. Усещането за ситост не изчезва твърде бързо след консумацията им. Съдържащият се в тях протеин се усвоява много по-дълго, така че няма нужда от лека закуска или сладко или солено похапване през деня. Освен това яйцата са нискокалорични, така че е добре да се консумират от хора, които искат да отслабнат.

Съдържащият се в яйцата витамин D, който спомага за изгарянето на мазнините, може да помогне да се отървем от излишните килограми. Яйцата са богати и на желязо, което повишава работоспособността на организма. Това прави тренировката (ако тренираме) много по-ефективна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови