Десетки служители на ВМА бяха наградени по случай 130 юбилей на академията

OFFNews 01 декември 2021 в 16:41 1267 0

Снимка Вяра Йовева, Министерство на отбраната

Десетки военни и цивилни служители на Военномедицинска академия бяха наградени по случай 130-ата годишнина от създаването на Академията. Днес ВМА отбеляза 130 години от създаването си с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите медицински чинове.

Хората са най-ценният капитал. Аз съм изключително горд със своите колеги, тяхната работа е основният ни акцент. Достойният подвиг на всички екипи, участващи в битката с COVID-19, заслужава признание. В празничния ден трябва да отдадем и заслужена признателност и за всички, които през годините са участвали в изграждането на редица школи във ВМА, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той получи златен медал за заслуги към БЧК, дългогодишна дейност и постигнати високи резултати, а призът му бе връчен от проф. Красимир Гигов, генерален директор на БЧК; почетна грамота за подкрепа на българското здравеопазване от директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев.

"Благодарение на традициите във ВМА и Вашите усилия, днес ВМА е съвременен научно-образователен и диагностично-лечебен комплекс, един от основните стълбове на родната медицина, в който се прилагат най-високите световни стандарти в медицинското образование и практика", написа в поздравителен адрес президентът Румен Радев.

Министър Кацаров награди четирима медици на ВМА за постигнати значителни резултати в областта на медицината, диагностично-лечебната и учебно-научната дейност, както и за дългогодишната им дейност в системата на здравеопазването

На церемонията във Военномедицинска академия – София присъства заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов, които връчи почетните знаци и плакета на МЗ на четиримата отличени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови