Даряват на "Пирогов" линейка за новородени

OFFNews Последна промяна на 29 май 2017 в 09:02 2309 0

Даряват на

Спешната болница "Пирогов" ще получи първата в страната специализирана линейка за новородени и деца. Дарението е на стойност 150 хил. лв., съобщават от пресцентъра на болничното заведение. 

Сумата за дарението е събрана в рамките на кампанията „Да оставим следи IV“, организирана от сдружение „Кауза“. Това е четвъртата по ред кампания „Да оставим следи“, чиято основна цел е да насърчава инвестициите в нова, модерна и иновативна медицинска апаратура за детски отделения в страната.

С набраните от предишните три кампании над 145 000 лв. бяха закупени последно поколение кувьози за недоносени, неонатологични монитори, както и специализирана медицинска апаратура за онкоболни деца и за деца с проблеми в ставно-мускулната система за различни детски клиники и отделения в София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Карлово и Силистра.

Бенифициент на четвъртата благотворителна кампания на сдружението е клиниката по детска хирургия в "Пирогов". Клиниката е създадена през 1964 г. и нейната мисия е да осигурява денонощна, безотказна и адекватна медицинска и хирургична помощ на деца от 0 до 18 годишна възраст. 

Всяка година повече от 250 новородени, в това число и недоносени постъпват в клиниката за спешно и планово специализирано хирургично лечение. Като елитно звено в областта на спешната и плановата детска хирургия и граничните специалности, пироговската болница ежегодно приема за довършващо лечение между 100 и 120 деца от различни болнични центрове в страната. Голяма част от тях са в клинични състояния, изискващи осигуряване на транспортни възможности за адекватни реанимационни мероприятия.

Неонатологичната линейка за „Пирогов“ е базирана на модел Peugeot Boxer и е изработена съгласно европейски стандарти, които гарантират надеждност и високо качество на медицинското обслужване.

Церемонията по връчване на дарението ще се проведе тази сряда от 13.00 ч. в залата за представяне на „София Франс Ауто“, бул. „Ботевградско шосе“ № 459.

На събитието са поканени Заместник министъра на здравеопазването – д-р Мирослав Ненков, началниците на клиниките и отделенията по детска хирургия, анестезиология и реанимация в УМБАЛСМ „Пирогов“, популярни личности и представители на бизнеса, които подкрепят кампанията „Да оставим следи IV“на сдружение „Кауза“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови