Д-р Цветан Диманов: Обвиненията към частните болници ни хвърлиха в недоумение

OFFNews 15 януари 2020 в 09:23 2262 0

Снимка Архив

"Обвиненията на шефа на НЗОК д-р Дечо Дечев хвърлиха в недоумение първо нас, частните болници, а по медийните изяви виждам, че хвърли в недоумение и Министерството на здравеопазването и голяма част от Надзорния съвет“, заяви пред БНТ д-р Цветан Диманов, член на УС на Националното сдружение на частните болници.

Коментарът му е отговор на думите на д-р Дечев, че Касата заплаща лекарствата на частни болници на 7 пъти по-висока цена.

Здравната каса директно заплаща само онкопрепаратите, няколко препарата за кръвосъсирващи фактори и няколко препарата за лечение на вируса Хепатит, обясни д-р Диманов. 

По думите му частните болници, които се занимават с онкология, са около десетина и представляват не повече от 10% от всички частни болници, затова е некоректно е той да обвини всички.

По-рано от Националното сдружение на частните болници изразиха своето несъгласие с твърденията на управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев и заявиха, че те уронват престижа на частните лечебни заведения.

Според д-р Диманов е редно управителят на Касата да каже коя е болницата, кой е препаратът, какво е точно нарушението, какви мерки е взел, санкционирал ли е болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!