Частните болници протестират, пръстовите идентификатори пилотно в клиники

OFFNews Последна промяна на 05 април 2016 в 08:00 3098 5

Медиците от частните болници излизат на символичен протест днес, те ще демонстрират за час пред клиниките си срещу здравната политика.

Лекарите настояват за отмяна на служебния рамков договор, както и да се изгради национална здравна информационна система вместо система за пръстови идентификатори. 

От май здравната каса отваря изнесени бюра в големите болници, в които пациентите ще могат да получат уникален код за електронното здравеопазване чрез пръстова идентификация, съобщи здравният министър д-р Петър Москов, цитиран от "24 часа". Така пръстовата идентификация ще се тества пилотно. Предвидено е и мобилно приложение, чрез което осигурените могат да следят кога и за какви дейности касата плаща за тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 14:59

Пиша Ви по повод нахалството на този луд "човек" Петър Москов.

Според мен въвеждането на пръстови отпечатъци в достъпа до болнична помощ е недемократично. Интуитивно усещам че по този начин се нарушават правата на българското население. Но не съм сигурна как стоят нещата легитимно. ТЕЗИ ПРОМЕНИ НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА СЕ ПОДЛОЖАТ НА ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ?

ККОЙ ОТ ВАС Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТАКАВА РЕФОРМА.

Хората нямат право да откажат даването на пръстови отпечатъци. Не им е дадено право на избор.
ако ми се наложи да ползвам лекарски услуги - искам-не искам трябва да си дам пръстовия отпечатък.
нарушава се грубо правото на медицинска тайна НИКАКВО PRIVACY няма да има вече.
Въвеждането на отпечатъците отваря широко вратата за злоупотреби, за които малко хора се замислят всички данни за здравното състояние на населението са оформени в голяма база данни - всеки политик, полицай и конкурент с пари ще има достъп до вашето здравно състояние

05.04 2016 в 13:37

Браво! Най-накрая се намери един човек, който да се опита да разчисти тези авгиеви обори! Как няма да има отпор, ще има и още как! Дано има сили д-р Москов да доведе до край тази битка!

05.04 2016 в 11:05

Само така : Предвидено е и мобилно приложение, чрез което осигурените могат да следят кога и за какви дейности касата плаща за тях. Затова и има толкова много против тази реформа. На много хора ще им паднат доходите

05.04 2016 в 08:35

Протестират срещу контрола и края на кражбите!