Бунтът на лекарите приключи

OFFNews 02 април 2016 в 20:01 5230 2

Лекарите прекратяват протестите си, считано от понеделник, 4 април.

Това реши Управителният и Националният съвет на общопрактикуващите лекари на заседание днес във Велико Търново.

Лекарите остават в готовност за протести и обясняват решението си да спрат сегашните, "за да не бъдат нашите пациенти заложници при решаване на натрупаните проблеми и за да продължи започнатият диалог без натиск от никоя от страните и при нормални условия".

Лекарите обсъждаха въпроса повече от 12 часа.

Те излязоха с изявление, в което се казва, че протестът им не е бил политически, а само в интерес на съсловието и пациентите им.

"УС и НС определят постигнатото съгласие по време на проведената на 30.03.2016 г. в МЗ среща по теми, касаещи работата на ОПЛ като едно добро начало с положителен резултат на макар и забавен във времето, но изключително важен диалог за осъществяване на разумни и общополезни промени в системата на здравеопазване в частта първична извънболнична медицинска помощ.

Тази среща показа, че вземането на правилни решения е единствено възможно, когато диалогът се води между страни, които са експерти в съответната област и имат делегирани права за това.

Ние подкрепяме всяко разумно искане на колегите от специализираната извънболнична и болнична помощ в защита на техните професионални интереси и за промени, които водят до подобряване в системата на здравеопазване.

Искаме нормална работна среда, искаме нашето мнение да бъде зачитано", се казва в изявлението им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!