Близо 3000 лв. за Българската Коледа бяха събрани на церемонията ''Лекар на годината''

OFFNews 20 октомври 2022 в 13:14 903 0

церемония

Снимка ВМА

Наградени медици и официални лица на церемонията "Лекар на годината 2022"

2851,75 лв. е сумата, която беше дарена от гостите на церемонията „Лекар на годината 2022“, която се проведе на 19 октомври – Деня на българския лекар. На нея бяха връчени традиционните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината и обявено името на носителят на голямата награда „Лекар на годината 2022“ – проф. д-р Иво Петров.

Тази година ръководството на Български лекарски съюз реши да подкрепи „Българската коледа“ и призова всички гости и участници в церемонията да се включат в благотворителната инициатива. В залите на НИМ бяха разположени благотворителни кутии, а всеки дарител в знак на благодарност за жеста получи специално изработена значка на Български лекарски съюз.

Всички набрани средства по време на церемонията ще бъдат дарени на „Българската коледа“. Можете да подкрепите каузата с изпращане на дарителски съобщения (SMS) или гласови обаждания чрез съответния български оператор – А1, Yettel и Виваком, на номера 09001117 и 1117, както и с банков превод към дарителската банкова сметка на инициативата, като се посочи в платежното нареждане „За „Българската Коледа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови