Асоциацията по семейно планиране: Атакуват здравното образование със слухове, но липсата на култура увеличава абортите (видео)

OFFNews 17 юни 2020 в 14:00 3767 1

Радосвета Стаменкова, Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве

Здравното образование на учениците е под сериозна атака от страна на групи, които използват темата за всяване на страх и разпространяване на слухове, алармират от Национална мрежа за децата. Атаките идват най-вече по линия на частта, засягаща сексуалното образование, но всъщност това е само част, голямото нещо е здравното образование - подчерта Радосвета Стаменкова от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве.

Резултатът от липсата на добра здравна култура у населението води до редица негативни последствия, едно от които е абортите. Само през 2019 г. са направени 2037 аборта от непълнолетни. 3073 бебета са родени от непълнолетни, 264 деца са станали жертви на сексуални посегателства. Увеличават се ранните раждания, аборти, насилието, разпространението сред тийнейджърите на болести, предавани по полов път.

Още по темата вижте във видеото: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

1

Батко

17.06 2020 в 22:59

Факт! Но вадят тая организация, за да измият очите на НПОшките. Щото е съвсем различна асоциацията по семейно планиране от навъдилите се усвоителите на средства. Браво, на вас ви вярвам.