48 медици от ''Пирогов'' са заразени с COVID-19, 28 от тях работят в хирургиите

Премиерът Борисов посети болницата, за да се запознае със ситуацията в лечебното заведение

OFFNews 05 май 2020 в 12:33 6380 1

От 2300 работещи в "Пирогов" 48 са с коронавирус, като от тях 20 са се заразили от пациенти, приети по спешност, 8 - от работа в среда, други 20 са дали положителен резултат, но са били заразени извън болницата, съобщи директорът ѝ проф. д-р Асен Балтов. Той коментира ситуацията в болницата за спешна помощ по време на посещение на премиера Бойко Борисов там.

"Имаме 28 заразени с коронавирус от хирургията, заяви Балтов и уточни, че сред тях са 7 хирурзи. По думите му всеки ден се правят тестове на персонала в лечебното заведение.

Той показа на Борисов новият апарат за ядрено-магнитен резонанс и обясни, че пациентите, заразени с COVID-19, се изследват със специален скенер. След изписването им, в рамките на един месец, се извършва контролно изследване със скенер, но досега не е установен пациент, който да е напълно изчистен от вируса. Предстоят анализи доколко трайни са пораженията върху организма.

Началникът на Клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски запозна премиера Борисов с високотехнологичната апаратура в Клиниката по неврохирургия. В момента цялата тази апаратура, събрана на едно място, ни дава високотехнологична обезпеченост, подчерта проф. Габровски. 

"Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води", коментира премиерът.

Проф. Балтов се поинтересува от здравословното състояние на премиера и краката му, тъй като Бойко Борисов преди години имаше проблеми. "Добре са краката, но като не спортувам не е добре", каза му министър-председателят.

Пред журналисти премиерът разкри, че в COVID-отделения не е влизал, а на въпрос какви решения са се взели на коалиционния съвет, той отговори, че колегите му ще информират медиите.

"Благодаря за всичко, което правите", каза премиера на медицинския персонал в най-голямата спешна болница. Той попита дали имат защитни облекла и съобщи, че е поръчал да им направят и защитни престилки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

05.05 2020 в 17:53

Бай х*й, Шибаняк, Шменти-капели, Пунта Мара, Тулуп...
Това са новите думи, с които Вожда на Шайката ГЕрП обогати езика на българите.