10 лекари от болницата в Гоце Делчев подадоха оставки

OFFNews 08 април 2020 в 14:56 6607 1

Снимка Архив

10 от лекарите в МБАЛ "Иван Скендеров" Гоце Делчев вече не са на работните си места, на още 4-ма до дни изтича едномесечното предизвестие. Причината за напускането на лекарите е несъгласие с начина на управление на болницата от д-р Владислав Улевинов. 

По думите на д-р Милан Първанов, завеждащ на Отделението по реанимация, климатът на работа в болницата е бил нарушен.

"Ние идваме потиснати на работа, всеки ден се вършат неща, които не се връзват със здравата мисъл и разум", твърди медикът пред БНТ.

Общинският съвет в Гоце Делчев свика втора извънредна сесия заради напусналите медици. Според Димитър Балтаджиев, председател на съвета, лекарите са реагирали адекватно. Кметът Владимир Москов настоява да се вземе обективно решение и да се направят отстъпки, за да се успокои тревогата сред населението. Според него е недопустимо да се създава такъв проблем в условията на епидемия.

Директорът на болницата д-р Владислав Улевинов, за чиято оставка настояват медиците, отказва да коментира казуса. Днес трябва да се вземе решение дали той ще запази поста си или ще бъде сменен.

Недоволството на здравните специалисти срещу начина, по който се управлява здравното заведение от д-р Улевинов, е още от декември миналата година.

Припомняме, че в средата на миналия месец 14 лекари от общинската болница в Гоце Делчев депозираха предизвестия за напускане. Причината, която изтъкнаха тогава, беше несъгласие с политиката, провеждана от управителя д-р Владислав Улевинов. Сред подалите оставки са заместник-управителят и шестима завеждащи на ключови отделения - по хирургия, ортопедия, гинекология, реанимация, детско и вътрешно отделение.

Недоволните медици упрекваха д-р Улевинов в авторитарно управление, лишаване от допълнителни стимули на персонала за сметка на няколко заплати, които гласувал за себе си, намаляване на изписваните лекарства и еднолични решения, които са в ущърб на работещите в болничното заведение.

Преди дни Върховната административна прокуратура разпореди проверка на МБАЛ "Иван Скендеров" във връзка с "редица сигнали, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че лечебното заведение може да преустанови обслужването на населението".

МБАЛ "Иван Скендеров" е единствената болница в района, обслужва 4 общини и е включена в националния списък за борба с коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

08.04 2020 в 15:03

Този Улевинов ще да е голям скот.Всеки нормален човек отдавна да си е подал оставката и да сме забравили,ама на,кретена си е кретен,може да си Бог,ама като не те искат,просто си отиваш,щото сега и болница няма....и те така...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика