11 организации се обявиха в подкрепа на Валери Симеонов за Слънчев бряг

OFFNews Последна промяна на 14 август 2017 в 18:27 13081 2

Снимка БГНЕС

11 организации, основно на бизнеса по морето, се обявиха категорично в подкрепа на действията на вицепремиера Валери Симеонов, чиито инспекции по заведенията в Слънчев бряг предизвикаха разнопосочни коментари.

Според Национална асоциация "Българско Черноморие", Българска асоциация на собствениците в туризма, Българската асоциация на собствениците на земеделски земи, Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, Сдружение "Обединен селски район", Гражданска коалиция „Природата за хората и регионите", Инициативен комитет "За опазване на природата в Шабленското Черноморие", Инициативен комитет „Зелени урбанизирани територии" – Пловдив, Сдружение на собствениците на земи от с. Емона, "Иракли" и с. Баня, Национално гражданско сдружение „Природата за хората" и Независим обществен контрол усилията на Симеонов да се пребори с шумовата агресия по морето трябва да бъдат подкрепени.

Предлагаме ви декларацията на 11-те организации в оригиналния правопис и пунктуация:

Трябва ли да се спре агресията в България? Не само че да, но веднага!!!

Вицепремиера Валери Симеонов предприе акция срещу шумовата агресия в Слънчев бряг и по Черноморието! Тази негова акция бе забелязана от медиите единствено в Слънчев бряг? Този летен сезон по малките курортни градчета по Черноморието, шумова агресия след 24 часа няма. Там туризмът този сезон бележи ръст, а не спад. Шумовата агресия през нощта, не привлича, а гони туристите!

Много отдавна в Българското законодателство съществуват норми на шумово замърсяване извън обекта, от които произлиза този шум. Има вечерни и нощни стойности. По Европейска директива България беше задължена до сега да изработи шумови карти на населените места. Такива карти няма? До сега нито един политик, не е посмял категорично да обяви война на агресията. Агресията не е само шумова, тя съществува по пътищата, в училищата, в болниците и къде ли не. Естествено е, че агресията може да бъде ограничена с агресивни мерки от страна на държавата. Тя не може да се реши с кръгли маси, семинари, конференции и подобни алабалистики.

Права е председателката на управителния съвет на асоциацията на собствениците в Слънчев бряг, че туристите не бива да бъдат смущавани когато се веселят, но не е права, че шумовата агресия в Слънчев бряг не трябва да се спре през летния сезон. През зимата няма туристи, заведенията, които извършват шумова агресия не работят. Как, питаме тогава държавата ще спре нещо в Слънчев бряг през зимата, щом то е спряно?

Ние живеещите по Черноморието и заети в сферата на туризма и наши приятели от цяла България, подкрепяме вицепремиера Валери Симеонов да се справи с една от агресиите в България. Настояваме всички държавни институции ангажирани по случая, максимално да подкрепят ограничаването или премахването на шумовата агресия.

Този призив за нас е доста странен, защото ние гражданите сме принудени да призовем държавните институции да спазят закона. Странна държава, странни призиви. Важното е най-после ясно да се разбере, че спазването на закона е нормалното поведение във всяка една цивилизована страна. Жалкото е, че в момента в България е прието не спазването на закона да се счита за нормално поведение.

Националната асоциация "Българско Черноморие"

Българска асоциация на собствениците в туризма

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи

Национално сдружение за защита на собствениците на имоти

Сдружение "Обединен селски район"

Гражданска коалиция „Природата за хората и регионите"

Инициативен комитет "За опазване на природата в Шабленското Черноморие"

Инициативен комитет „ Зелени урбанизирани територии „ – гр.Пловдив

Сдружение на собствениците на земи от с. Емона, "Иракли" и с. Баня

Национално гражданско сдружение „Природата за хората"

Независим обществен контрол

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

2

kibrito

14.08 2017 в 20:20

Няколко въпроса:
1. Защо се налага зам.министър председател да решава проблеми на общината?
2. Защо "органите на властта" не решават проблемите с шума и каква функция изплняват за заплатите които получават?
3. Кой издава разрешителни за работа на нощните заведения и какви са критериите за норма на допустим шум в курорта?
4. Кой и как извършва проверки за нивата на шум в денонощните заведения, след като работното време на проверяващите е 18:00ч, а нощните заведения работят след 22:00ч
5. Каква задължения имат заемащите длъжност под зам.министър председателя до полицаите на терен, защо получават заплати след като не вършат работата за която са назначени?

7719

1

Краси

14.08 2017 в 19:29

Какви са тези организации, дето за пръв път ги чувам?
Чичо Валери нещо много си е повярвал, ако питате мен. Та пияниците за какво ходят на Слънчев Бряг, ако не за да купонясват и да се напиват? Ако ги изгони от там, а той май това ще постигне, тогава й отиде на Николинка следващия сезон. Или някой сериозно вярва, че може да докара свестни хора и семейства с деца в този вертеп, който прилича на бетонна джунгла и всичко друго, но не и на семеен курорт.
Аз поне не бих се изкушил да отида на нашето море, докато мога да почивам в Гърция за малко повече пари, но неизмеримо по-приятно. А ако сметнем таксата празен стол, паркингите и чадърите, май може нашата кочина да ми излезе и по-скъпа от гръцката идилия.