Викат и Валентин Златев в прокуратурата

OFFNews 06 юни 2020 в 18:32 6447 2

Валентин Златев

Бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев е получил призовка да се яви на разпит в прокуратурата като свидетел. Това трябва да стане на 22 юни. 

Новината е обявила пред няколко медии пиарката на дружеството Мая Жекова.

По-рано се появи непотвърдена информация, че бизнесменът е издирван от МВР. Според Мая Жекова това не отговаря на истината. Според нея поводът да бъде призован Златев е списъкът, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу вноса на "италиански боклук" заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

До момента прокуратурата не е обявила дали и защо е призован Валентин Златев.

Фотокопие на написан на ръка списък от неизвестна дата с имена на известни личности у нас, срещу чиито имена са изброени крупни седемцифрени суми, прокуратурата разпрати до медиите преди дни. Обявено бе, че списъкът е бил открит и иззет при обиск в дома на Бобоков.

Пред съда по време на гледането на мярката му Атанас Бобоков призна, че лично е писал списъка. "Като гледах първата пресконференцията, останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, а се показва една снимка, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

2

Пенчо бре

07.06 2020 в 10:11

"Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки", заяви той."

Не е укоримо, човек да се образова, да си води бележки... Или е? Май, май!

11977

1

МБ

06.06 2020 в 21:04

Ако са му връчили призовката лично е едно, но ако е извън БГ, това навежда, че е духнал навън, понеже се е усетил (или е бил предупреден), че може да го сполети съдбата на Божков - одържавен хазарт при В.Б., а за него - отнет бизнес (най-малкото - отнети складове за горива за бъдещите държавни бензиностанции)