Спечелилият поръчката за превозване на мигранти предпочете домашния арест

OFFNews - Бургас 22 август 2016 в 17:22 4542 0

За втори път обвиненият в трафик на мигранти, а впоследствие спечелил и обществена поръчка за превозването им, Григор Григоров, се скри от бургаския съд при гледане на мярка за неотклонение.

Днес в Бургаския окръжен съд трябваше да се проведе заседание, което е по искане на обвиняемия.

Той е с мярка за неотклонение „домашен арест“, потвърдена последно от районните магистрати в Царево. Григоров е обвиняем, след като в края на юни в близост до Царево бе заловен да превозва 65 нелегални мигранти в автобус. Впоследствие фирмата на същия човек се оказа спечелила обществената поръчка за легално транспортиране на чужденците, преминали границата. Последваха оставките на началника на Гранична полиция и на негов заместник.

Първоначално делото бе насрочено за петък миналата седмица, но тогава нито Григоров се появи, нито неговият адвокат дойде за заседанието. Самият обвиняем е бил на домашния си адрес, но решил да не се явява за делото, което е насрочено по негово искане. Магистратите прецениха, ако не дойде и за следващото дело, то да се води със служебен защитник.

Днес Григоров отново не се появи, предпочел, очевидно, домашния арест, пред възможността да застане пред десетки журналисти, чакащи го в съда.

Прокурорът по делото поясни, че впоследствие той е оттеглил жалбата си към съда в Царево и остава с мярка „домашен арест“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!