По заповед на Борисов шефът на граничарите и негов заместник напуснаха постовете си

Премиерът обвини ЕС в "несолидарност"

OFFNews 15 август 2016 в 15:06 3913 5

Само часове, след като премиерът Бойко Борисов разпореди, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ и един от заместниците му подадоха оставки. 

От пресцентъра на МВР съобщиха, че Румяна Бъчварова е подала оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по ЗОП и сключил договора за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната.

Още вчера по разпореждане на ръководството на МВР започна обстойна проверка и преглед на процедурата. Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.

Междувременно Борисов коментира бежанския натиск и обвини Евросъюза в "несолидарност". 

„Толкова е напрегната обстановката в света, че колкото по-малко коментираме тези неща, толкова по-добре. Всеки ден на границата стотици са връщани обратно и стотици напират да влизат обратно. При тези близо 3 милиона бежанци в Турция натискът е огромен, въпреки общите ни усилия с турската държава. Това са над 3 млн. бягащи от война. С нищо условията в Сирия не се подобряват, за да считаме, че хората ще спрат да бягат”, заяви Борисов и продължи: „Виждате, че почва да им харесва и България, което при тази тежка европейска несолидарност да се заградят държавите в центъра на Европа и да кажат, че са си спокойни, а България и Гърция да понесат целия натиск на бежанската криза, не мога да го нарека европейска солидарност”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

5

кикимора

16.08 2016 в 00:25

Солидарност има. Пари нема.

12696

4

Санд

15.08 2016 в 18:43

А може и да е печатна грешка на ОФФ. Подала да се чете приела

20699

3

Новак

15.08 2016 в 17:59

:-) Това наистина е нововъведени в управлението началникът подава оставката на подчинения. В случая или Г-жа министърката е уволнила подчинените си по заповед отгоре или се явява някакъв вид куриер на държавна служба. И в двата случая всичките си клоуни по закона на Паркинсон са достигнали и много високо надскочили нивото си на некомпетентност.
Не че не се виждаше и преди, но някак си при рязането на лентички и дрънкането на глупости голият задник не лъсва така както при криза. Както се казва - некадърността и несъстоятелността лъснаха като тиган на месечина.

29585

2

Izalina

15.08 2016 в 16:39

Борисов да вземе да спре да шашка народа, повтаряйки едно и също и да опита да изкопае някой кадър, дето случайно да може да работи компетентно, че аман от едни и същи общи приказки, шуро-баджанащина и нулева ефективност в дейностите на службите и институциите.

29217

1

Лопе де Вега

15.08 2016 в 15:57

Подала или поискала оставките? Щото ако ги е подала, това е революция в управлението. Сега само да бъде узаконена и - ебати кефа - всеки шеф, кога му дойде на ... кеф, ти подава оставката и айде бегай силно и далече.

Поздрав!