Шведът, ритал камериерка, е задържан. Грозят го до 3 години затвор

OFFNews 06 юни 2017 в 19:11 13777 4

Шведският турист, който изрита брутално в главата камериерка в Слънчев бряг, е задържан за 48 часа и ще бъде изправен пред съд с искане за постоянна мярка „задържане под стража“, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Снощи бТВ излъчи скандален запис от случилото се в хотела, на който се вижда ясно, че жената с нищо не провокира агресора си.

Камериерката вдигала боклук от фоайето на хотела, когато шведският турист се приближава и рита нищо неподозиращата жена.

От удара в главата тя изпада в безсъзнание.

Според персонала на хотела 53-годишният чужденец, който дошъл на почивка с брат си, се държал агресивно и неадекватно още с пристигането си.

Шведският гражданин се казва Георг Ралф Сумберг, роден е през 1963 г.

След случая, той е задържан за кратко, след което е освободен. Едва днес по обед отново е арестуван.

Обвинението срещу него е за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което може да получи до 3 години затвор.

„Действията и на полицията, и на прокуратурата са насочени към осигуряване на обществения ред, а не само в защита на чуждестранния турист. Той е длъжен да спазва българските закони и не може да си позволи поведение, което унижава българските граждани, особено тези, които на практика обслужват него. Позволява ли си го – влиза в ареста“, коментира главният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

4

Nik68

07.06 2017 в 11:10

"Действията и на полицията, и на прокуратурата са насочени към осигуряване на обществения ред, а не само в защита на чуждестранния турист. Той е длъжен да спазва българските закони и не може да си позволи поведение, което унижава българските граждани, особено тези, които на практика обслужват него. Позволява ли си го – влиза в ареста“, коментира главният прокурор."

Не само унижава, а и действията му водят до заплаха здравето на служителката.

13780

2

Перко

06.06 2017 в 21:19

Въпреки напъните на прокуратурата, не вярвам нашият "оправдателен" съд да направи нещо. Но, ако все пак се случи чудо и го осъдят ще е добре да си лежи присъдата в български затвор ...

17156

1

aviatora

06.06 2017 в 19:53

Свиня мръсна, долна...