Съдът решава да остави ли в ареста майката на пленените деца

Тялото на дядото Стефан Янев било извлечено от апартамента му, дъщеря му и мъжът ѝ нощували там необезпокоявани

OFFNews 06 март 2018 в 09:50 9253 0

Съдът решава да остави ли в ареста Мария Янева за убийството на баща ѝ

Софийският апелативен съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста Мария и Свилен Велеви. Двамата са обвинени в убийството на 86-годишния баща на Мария Стефан Велев.

Мъжът беше открит мъртъв, след като сигнализира предаването Съдебен спор за обтегнатите отношения между него и дъщеря му. От репортаж на предаването стана ясно, че в апартамента му живеят и трите му внучки, които никога не са посещавали училище. Децата са били държани в плен от родителите си. 

Според прокуратурата, след като са убили Стоян Велев, дъщеря му и съпругът ѝ опитали да заличат следите си. Съседи разказали пред разследващите, че мъжът е бил редовно малтретиран, а в деня на убийството са чули стенания и викове.

Предполага се, че до фаталния изход се е стигнало след появата на възрастния мъж в национална телевизия, за да разкаже, че дъщеря му и зет му държат под ключ момичета и че те никога не са ходили на училище.

Предполага се, че мъжът е убит на 11 февруари, когато е подаден сигнал от съседи на семейството за това, че Стефан е бил нападнат и бит от дъщеря си. Няколко дни по-късно - на 15 февруари, полиция разбива вратата на апартамента, но не намира Стефан. 

Тялото му е открито едва няколко дни по-късно - на 21 февруари, в ниша в стълбищното пространство на блока, в който бил апартаменът му. Тялото било захвърлено от Мария и мъжа ѝ, а двамата, заедно с децата, преспивали в апартамента.

Съседи смятат, че убийството е станало в присъствието на децата, защото те не излизат никъде.

Тялото е открито от квартални полицаи, които многократно посещавали адреса.

Пред Нова тв адвокатът на Мария Стойко Бърборски обясни, че тя е отрекла да е съпричастна към убийството. По думите му няма вероятност тя да бъде изкарана невменяема, тъй като има съдебно-психологична справка, от която става ясно, че тя няма психически отклонения и може да носи наказателна отговорност. 

В същото време не е готова съдебно-медицинската експертиза, която ще докаже кой е извършителят на убийството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови