Съдът остави в ареста единия от биячите на 3-годишния Христо

OFFNews 26 август 2015 в 14:54 2048 3

Снимка БГНЕС

Днес Софийският градски съд отхвърли молбата на единия от биячите на 3-годишния Христо - Патрик Първев, за промяна на мярката му на неотклонение от задържане под стража на домашен арест.

Адвокатът на Първев изтъкна като мотиви за молбата, че обвиняемият не е бил през цялото време в жилището, където е извършено престъплението, и освен това не е конкретно установено какво е било неговото участие.

Според защитата домашният арест би помогнал на Първев да продължи своето образование.

Съдът отхвърли молбата. Сред мотивите беше това, че все още има голяма вероятност обвиняемият да извърши ново престъпление. Съдът подчерта факта, че той е обитавал жилището на майката на Христо, Невена Велинска, без нейното разрешение. Според показания, дадени от нея, тя е разрешила единствено на Александър Донов да влиза и да живее в апартамента ѝ и да се грижи за детето. Именно редовното нарушаване на тази забрана и влизането при напълно беззащитно дете утежнява отговорността на Първев.

Мотивът за продължаването на обучението на обвиняемия беше отхвърлен - поради високия обществен интерес спрямо делото, който трябва да бъде поставен над интересите на Първев. Съдът взе предвид и факта, че предстои Патрик да навърши 18 години, а през септември му предстои да запише 9-ти клас. Това говори, че и самият обвиняем не е особено заинтересован от своето образование.

Следващото гледане на делото ще бъде в Софийския апелативен съд на 1 септември от 10 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!