Съдът остави в ареста единия от биячите на 3-годишния Христо

OFFNews Последна промяна на 26 август 2015 в 14:54 1447 3

Снимка БГНЕС

Днес Софийският градски съд отхвърли молбата на единия от биячите на 3-годишния Христо - Патрик Първев, за промяна на мярката му на неотклонение от задържане под стража на домашен арест.

Адвокатът на Първев изтъкна като мотиви за молбата, че обвиняемият не е бил през цялото време в жилището, където е извършено престъплението, и освен това не е конкретно установено какво е било неговото участие.

Според защитата домашният арест би помогнал на Първев да продължи своето образование.

Съдът отхвърли молбата. Сред мотивите беше това, че все още има голяма вероятност обвиняемият да извърши ново престъпление. Съдът подчерта факта, че той е обитавал жилището на майката на Христо, Невена Велинска, без нейното разрешение. Според показания, дадени от нея, тя е разрешила единствено на Александър Донов да влиза и да живее в апартамента ѝ и да се грижи за детето. Именно редовното нарушаване на тази забрана и влизането при напълно беззащитно дете утежнява отговорността на Първев.

Мотивът за продължаването на обучението на обвиняемия беше отхвърлен - поради високия обществен интерес спрямо делото, който трябва да бъде поставен над интересите на Първев. Съдът взе предвид и факта, че предстои Патрик да навърши 18 години, а през септември му предстои да запише 9-ти клас. Това говори, че и самият обвиняем не е особено заинтересован от своето образование.

Следващото гледане на делото ще бъде в Софийския апелативен съд на 1 септември от 10 ч.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2015 в 18:52

Мани, мани, че и каква фамилия - "първев". В затвора как ги чакат такива бонбончета... как ще му се радват. Ще е първев само първата вечер, после вторев, третев.
Дейба скапаните смачкани хомосексуалисти с фашизоиден уклон!

26.08 2015 в 18:26

Патрик е яко име. Все едно е от Манхатън, обаче всъщност е от Обеля.

26.08 2015 в 17:39

Преби детето, ама сега внезапно много държи да се изучи. Ми като го вкарат в затвора, 30г много време ще има да си чете учебниците.
Наглец. Сигурно не осъзнава, че полицията го пази от хората и той самият има интерес да не излиза. От друга страна, имайки предвид престъплението, не бих очаквала чак такива размисли.
Надявам се детето и майката да получат своето възмездие и да могат да живеят спокойно, знаейки че изродите са зад решетки.