Пак затвориха достъпа до плажа Силистар, полиция махна оградата

OFFNews - Бургас Последна промяна на 26 август 2015 в 14:08 9714 7

Снимка Нова телевизия

Нов спор между частен собственик и община Царево за път към плажа Силистар. В рамките на ден достъпът до ивицата бе преграден, а полиция премахна оградата.

Казусът не е свързан с предния участък, който бе затворен преди месец, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев.

Земята е земеделска, дали сме я на публична продан, за нея сме дали собственика на трима съдия – изпълнители, защото е длъжник на общината, но той няма право да я огражда, каза Лапчев. Той определи случая като самоуправство. Собственикът, фирма „Евробул България Холдинг“, не е подал документи за подобно действие:

Още снощи научихме за това. Дори са предупреждавали хората, че на следващия ден плажът няма да работи. Явно става въпрос за конфликт между собствениците на имотите зад плаж Силистар и концесионера. И Гранична полиция, и РУП – Царево, са реагирали с полицейски разпореждания, тъй като не може да бъде ограничен единственият достъп на линейки, на служители на МВР до граничната зона“, каза Лапчев.

Говорили сме и с областния управител на Бургас, че трябва да се изготви парцеларен план, за да може да издам заповед за преминаване през частния имот, уточни кметът на Царево. Според него и по Закона за защитените територии също не може да се огради този път.

Управителят на фирмата Пламен Бенински каза, че имотът, бивш свинекомплекс, е закупен от него още през 1992 г.

От тогава до сега общината си е прекарала път през средата на моя имот. Тоя път го няма на нито една карта. Той трябва да минава покрай имота, покрай реката. Най-накрая се принудих да уведомя нотариално всички заинтересовани, че спирам достъпа до имота ми“, каза Бенински и добави, че е имало законов начин общината да му предложи отчуждаване.

Според него, незаконно е премахната сложената ограда. Пламен Бенински каза, че ще си търси правата и по друг начин, ще уведоми омбудсмана и ще попита министъра на вътрешните работи защо полицаите са извършили незаконни действия. Той е категоричен, че държавата трябва да осигури друг път на концесионера на плажа.

Дали са ми имота на трима съдия – изпълнители, опитват се да ми го вземат, като са начислили едни безумни данъци. За последните 5 години са 130 000 лв. Това е имот, на който няма сметоизвозване, който е в полето и ми пречат години наред да предприема всякакви инвестиционни намерения“, добави Пламен Бенински.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2015 в 13:46

ако се не лъжа собственика на имота който слага огради или взима по 10 лв на минаващите за плажа е тъста на Данчо Ментата от ДПС.

26.08 2015 в 19:49

Алооо, плажуващите на Силистар?! Няма ли кой да блудства с тоз селяк?

26.08 2015 в 18:34

Какви инвестиционни намерения може да има този бастун, след като земеделската му земя попада в границите на природен парк?! Освен че е земеделска земя е и извън регулация!
Много народ има за бесене! Много.

26.08 2015 в 15:24

" и ми пречат години наред да предприема всякакви инвестиционни намерения“, добави Пламен Бенински."

И добре, че успяват все още...бих добавил аз...

26.08 2015 в 15:19

Адският Селяндур!

26.08 2015 в 15:09

Тъпанари смотани, алчни за пари. Никой не заслужавате да ви дойде на черноморието. Такова хубаво море си имаме и ни отвратихте с "хитринките" си! Всички вече бягат към Гърция заради такива като вас. В момента тук е пълно с македонци, сърби, румънци, германци, и българи ! Държавата ни я ползват само за транзит. Като сте толкова нагли сложете и тол такси да започнат и да ни прелитат и прескачат вече. Толкова повече пари можете да спечелите от туризъм, ама не... Сега е жътва, сега ви е паднало. Има една много стара поговорка, която важи с пълна сила - за да спечелиш, първо трябва да дадеш. Както казах по горе... Не заслужавате да ви стъпим на плажовете, стройте си бетонените джунгли, ограждайте си ги с бодлива тел и си живейте сами във всички стаи едновременно !

26.08 2015 в 15:02

Зад всички проблеми с плажа силистар стои един човек,Данчо ментата, по известен като Йордан Цонев депутат от ДПС
 
X