Решават за ареста на младежа, намушкал баща и син

OFFNews 18 юни 2015 в 07:32 3530 4

Снимка БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) днес ще реши дали да остави в ареста 19-годишният Петър Харалампиев, който намушка баща и син - Петър и Костадин Илкови, в автобус 83 в София на 11 юни.

В края на миналата седмица Софийският районен съд (СРС) остави обвиняемия в затвора. Според свидетели момчето е нападнало двамата мъже, след като бащата му е отправил забележка, че си държи краката върху седалките на превозното средство.

Харалампиев твърди, че е приел направената забележка и за да не се кара, се е преместил от задната част на автобуса в предната. Петър Илков обаче се обадил на сина си Костадин, който дошъл в автобуса с бухалка и започнал да бие младежа, твърди адвокатът на подсъдимия Ивайло Найденов.

Тогава Петър е извадил нож, за да се защити. Той също има рани по главата, както и няколко порезни рани с нож по гърба.

Прокуратурата обаче смята, че това не е вярно и го обвинява в нанасяне на средна телесна повреда на бащата и лека на сина, по хулигански подбуди. Според СРС многото нанесени рани сочат, че Петър не е целял да се защити.

Софийският градски съд (СГС) днес ще реши дали да потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена на Хапалампиев, или да я замени с по-лека. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови