Младеж намушкал бащата и сина в автобуса заради забележка

ОFFNews Последна промяна на 12 юни 2015 в 14:31 15650 20

Снимка bTV

Ножът "пеперуда", използван за нападението.

Полицията е задържала младеж на 19 години, който вчера намушка с нож баща на 59 г. и сина му в автобус 83 в кв. "Надежда", предаде bTV.

Агресията била предизвикана, след като някой направил забележка на младежите, возещи се най-отзад в автобуса, че си държат краката на седалките, разказва очевидка на станалото.

Тогава момчетата започнали скандал, извадили бухалки и ножове и започнали да вървят из автобуса и да заплашват пътниците, сред които майки с деца, за да спрат да пищят.

Шофьорът спрял превозното средство, за да може пътниците да слязат от автобуса, като тогава бащата и синът се опитали да изведат въоръжените момчета. Единият побойник обаче им нанесъл прободни рани с нож "пеперуда" в краката и гърдите. Другият младеж пък е започнал да налага с бухалката ранените мъже.

Полицията е дошла много бързо на мястото на инцидента, докато линейката се е забавила. Според очевидката нападателят с ножа избягал, тичайки от местопрестъплението, но по-късно бил заловен от друго момче, тръгнало по петите му.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2015 в 19:37

Ми скочете им! Целия автобус седяли и треперели! Как може всички да ги е страх, цял автобус!!! Всички гледат като телета и нищо не правят, баси страхливото и незадружно племе!!!

13.06 2015 в 12:50

Преди 3години бях в Бургас и ме нападна младеж с цел да ми отнеме златните медальони.Успя да откъсне само единия и като усети съпротивата ми ме вдигна и ме хвърли на земята.Отидох в полицията и подадох жалба.Веднага се върнахме на мястото на престъплението.Свидетели назоваха името и на колко години е извършителя.След 2 месеца сестра ми получава известие, че извършителя не е открит.Как е възможно да знаеш името на престъпника и да не можеш или не искаш да го откриеш.Аз живея извън Бг.и казах, че не искам обезщетение .Искам да не пострадат и други възрастни хора като мен.НО за съжаление това е полицията.Искат по-високи заплати,а най-елементарни дребни престъпници ги оставят да тормозят хората.Срам,голям срам за днешната полиция.

12.06 2015 в 21:02

Каква е причината за тазаи агрсия ли? Много просто. Липса на каквото и да е възпитание. Как може да наричаме такива хора "Бъдещето на България"?! Това е чист срам за нашата нация и което е по- лошо нищо не се прави по въпроса. Вярно че напоследък е засилено полицейското присъствие това не пречи на такива глупаци да правят каквото си искат. Как сега да пусна 13 годишният ми брат да излезе навън с приятели без да ме е страх всяка минута която го няма? Силно се надявам нещата да се променят или просто не ми остава друг избор освен да напусна нашата държава.

12.06 2015 в 18:49

абе какви изроди коментират тук - обвинявате хората от автобуса , а не изродите с ножа и бухалката- ТЕЗИ КОПЕЛЕТА ЗАСЛУЖАВАТ ЛИНЧ И ДОЖИВОТ ДА НЕ ИЗЛЕЗАТ ОТ ЗАТВОРА

12.06 2015 в 18:48

Такива трябва да бъдат систематично тормозени по арести и затвори, като при това да става ясно какво им се случва. Само така може да има някаква превенция на такова поведение. Но е истински проблем това, че очевидците никога не стават свидетели - поради страх, а понякога свързано със заплахи. Хората се страхуват вече по принцип, защото няма доверие нито в полиция, нито в съд. След подобна ситуация, в която бях въвлечен, имах твърде много проблеми и основно защото хората ги беше страх да свидетелстват. И си имаха основания, все пак пребитият беше мутра - бияч в някаква групировка. Всъщност всеки може да се превърне в такъв бияч, стига да има достатъчно основание и отчаяние. И тогава жертвите стават по-опасни. Дано на никой не се случват такива неща. Да бях Хашек, сигурно щеше да излезе смешена новела, ама не съм.

12.06 2015 в 17:42

Сега погледнах репортажа. Егати скотския народ. Разотишли се били, льольовците. Вместо всички директно да отидат второ РПУ да дават показания, да пишат жалби и вдигнат дандания, та онзи да го обвинят в тероризъм и отвличане, освен всичко останало, те се наревали и се прибрали.

Ми, свиквайте. С таково поведение, това ви чака.

А, глупакът, който ми е лепнал минус по-долу, явно има комплекс от пистолети и е много против такива неща. Поредният льольо, допълващ следобедния пейзаж.

12.06 2015 в 17:38

ЛИПСВА ВЪЗПИТАНИЕ И КОНТРОЛ! ТРЯБВА СИЛНА РЪКА - УМЕРЕНО НО ТРЯБВА! ТАКА ЩЕ ИМА УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ!

12.06 2015 в 17:05

Леле, стига с това циганцко насилие бе, край няма, мама му стара!!

12.06 2015 в 16:48

За съжаление, тези които имаме право да носим КНО се движим или с коли, или рядко хващаме транспорт и то из центъра, където такива неща не съм виждал.

Пътниците на въпросната линия, ако можеха да си извадят разрешителни, много вероятно е преди това да са успели и да се разкарат от крайните квартали.

От законова гледна точка, тези имат късмет, че не налитат на хора, които знаят закона, тълкуванията, съдебната практика и в подобна ситуация няма много да им се чудят, а ще преценят какъв е задният фон, щото няма гаранция, че попадението ще се спре в таза, и няма да премине.

12.06 2015 в 16:41

Кажете и нещо за момчето което е догонило този с бухалката. Евала! Значи има и хора които помагат, а не се пише за тях!!
 
X