Пуснаха без мярка обвинения, че е откраднал джипа на Росен Плевнелиев

OFFNews 04 януари 2022 в 13:14 2487 1

Снимка Стопкадър

Софийският градски съд освободи без мярка за неотклонение Илиян Димитров, който е обвинен като помагач в кражбата на автомобила на бившия президент Росен Плевнелиев, съобщиха от съда.

Според магистратите няма никакви доказателства Димитров да е съпричастен към кражбата. 

Съдът се мотивира, че Софийският районен съд е допуснал грешка, като е оставил в ареста мъжа, позовавайки се на полицейска докладна записка с предположения, която не е доказателство, преди да бъде проверена, предаде БТА.

Джипът на Плевнелиев беше откраднат преди коледните празници от паркинга в столичен мол, като по това време е използван от съпругата на бившия президент Десислава Плевнелиева. 

Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев

Дни по-късно беше арестуван Илиян Димитров - с прякор Бабичката, при операция на СДВР, като се издирваха и двама негови съучастници. 

Според съда Десислава Плевнелиева не е била сигурна при разпознаването на мъжа. Тя го е описала като "пухкав мъж с черна кожа", а обвиняемият е слаб и светъл. Техническото средство, с което се твърди, че е била източена информация от ключа на автомобила също не е било намерено. От дома на Димитров не са били иззети нито уличаващи вещи, нито дрехи и раница, отговарящи на описанието.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews