Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев

OFFNews 21 декември 2021 в 08:16 10291 2

Росен Плевнелиев

Снимка БТА/Христо Касабов, архив

Росен Плевнелиев

Джипът на Росен Плевнелиев е бил откраднат от паркинг в мол в София.

За случая разказа съпругата на президента на България в периода 2012-2017 година Десислава Банова пред Нова тв.

Кражбата е станала в събота. Шофирала тя. Пред камерата Банова разказа, че по информация на полицията тя е била следена.

"В събота около 16 часа паркирах на ниво -1. Повъртях се, защото не успях да открия паркомясто. Имам опция на автомобила да се заключва автоматично, след като сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница на гърба. Може би щях да реагирам по-бързо, защото бях чула за подобна схема. Усъмних се, защото влизайки в мола, вече не виждах въпросния мъж”, сподели Банова.

Тя тръгва към автомобила си, когато вижда, че мъжът се насочва към колата ù, но колата ù се отдалечава от паркинга, шофирана от друг човек.

"Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави съпругата на Росен Плевнелиев.

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са толкова опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила. Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на околовръстното, близо до Горубляне. Оказва се, че този търговски център е доста предпочитан от крадците, тъй като бариерите на паркинга са винаги вдигнати, а оттам се озовават на околовръстното, където няма светофари и скоростта е висока.

От паркинга на същия търговски център - който се намира на околовръстния път на столицата - само за месец са откраднати още 3 автомобила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

21.12 2021 в 13:50

Владко Горанков да не е поискал нов

6145

1

kokoten

21.12 2021 в 09:00

Ако караше некоя по-обикновена кола сега немаше да плаче като вдовица за х*й...ама нали требва да е хем с народа,хем не може да се лиши от глезотийте...Хич ѝ не мога да го мисля тоя капутковец,ще си му платят застраховката и край....богатия си е богат,бедния си го е*бът и нема край....Добре е,че се появява от време на време,та да подържа срама в народа който е избрал за президент,подобна отрепка......
 
X

Да помогнем на украинските деца!