Протест пред Съдебната палата преди делото за убийството в Борисовата градина

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2020 в 08:40 2917 0

Протест ще пред Съдебната палата ще се проведе днес преди заседанието по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов преди 5 години в столичната Борисова градина.

Подсъдим за смъртта на момчето е Йоан Матев, а процесът се гледа в Софийския градски съд. Георги почина от прободни рани с нож, а подсъдимият за смъртта му беше задържан почти две години след трагедията.

Йоан Матев беше обвинен след показания на брат му, който отведе разследващите и до оръжието на престъплението. Пред съда обаче Марсел Матев се отрече от показанията си и въпреки това прокуратурата твърди,че разполага с множество, макар и косвени доказателства.  

До април Йоан Матев беше в ареста, но заради затварянето на съда по време на извънредното положение и неяснотата кога ще приключи съдебното следствие, съдът го пусна под "домашен арест". Той е със забрана да напуска страната, а мярката му за неотклонение се контролира с гривна за електронно проследяване, припомня БНР. .

Малко след като Матев излезе на свобода, приятелите и близките на Георги Игнатов се събраха пред Столичната съдебна палата. Ще го направят и днес с настояване за наказание, съизмеримо с жестокото деяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови