Прокурорският син, обвинен за тормоза в Перник, излиза от ареста

OFFNews 27 октомври 2022 в 15:08 3993 0

Васил Михайлов

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Прокурорският син Васил Михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов, обвинен за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в Перник, излиза от ареста. Това реши Софийският градски съд, като определи окончателна мярка "домашен арест".

Според съда показанията на пострадалите не са опровергани, но продължителността на задържането му е снижила опасността от извършване на престъпление. Съдиите са взели предвид и това, че младежът е неосъждан.

Михайлов е обвинен за побоя на футболния треньор Румен Андонов. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от Михайлов. 

МВР се активира срещу 18-годишния син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов след заплаха на кмета Станислав Владимиров, че ще оглави протеста срещу уличния тормоз в миньорския град, ако полицията не се намеси. Седмици по-късно зам.-окръжният прокурор подаде оставка от поста и остана редови обвинител. 

Тогава стана ясно, че срещу Михайлов-син са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

Месец преди побоя над треньора е образувано досъдебно производство, че същият младеж е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. При разследването са постъпили сигнали за още три побоя с негово участие – през ноември 2021 г. в заведение, на 11 декември 2021 г., в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. в близост до зала „Кракра". 

В емоционално послание в социалната мрежа фейсбук пред юни кметът на Перник заяви, че в последните дни и месеци гражданите на миньорския град са подложени на "уличен тормоз, пребиват се деца и възрастни по най-жесток начин, а полицията бездейства".

В края на юни, когато въззивен състав на Софийския градски съд определи най-тежката мярка за задържане на Михайлов, 18-годишният се оправда пред съда, че е бил провокиран: "Защитавах се, няма хулигански подбуди. Винаги когато съм се бил, съм бил провокиран".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!