Прокурорският син, обвинен за тормоза в Перник, остава за постоянно в ареста

OFFNews 23 юни 2022 в 14:01 1250 1

Васил Михайлов

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Васил Михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов, обвинен за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в Перник, остава в ареста, потвърди въззивен състав на СГС. Съдът посочи, че и по двете обвинения може да се направи извод за авторство на престъплението.

Въпреки че не е осъждан и няма данни за опасност от укриване, на Михайлов трябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, защото единствено тя може в пълна степен да гарантира обществената сигурност, мотивира се съдът.

От събраните по делото материали може да се заключи, че този случай не е инцидентно проявление на агресия, а самоволните действия на насилие са били постоянни, посочват още магистратите.

"Защитавах се, няма хулигански подбуди. Винаги когато съм се бил, съм бил провокиран", оправда се пред съда Михайлов.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Васил Михайлов е обвинен за побоя на футболния треньор Румен Андонов. МВР се активира срещу сина на зам. окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов след заплаха на кмета Станислав Владимиров, че ще оглави протеста срещу уличния тормоз в миньорския град, ако полицията не се намеси. МВР обяви, че срещу 18-годишния младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

19.09 2022 в 15:00

ма много са бийш мойто момче. той боя изгражда ли?

малкия рекетьор да видим тати как ще го спаси, интересно