Прокуратурата иска постоянен арест за прокурорския син заради побоищата в Перник (допълнена)

OFFNews 16 юни 2022 в 11:18 2018 0

СРП

Прокуратурата поиска Софийският районен съд да наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Васил Михайлов, който е привлечен към наказателна отговорност за три деяния.

18-годишният Михайлов е син на зам.окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов и вчера бе арестуван заради уличния тормоз в миньорския град. Преди това кметът Станислав Владимиров заплаши с протест заради терора в града и призова полицията да се намеси.

Първоначално Васил Михайлов бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април 2022 г. около 04:00 часа в близост до детска площадка в Перник е нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го намушкал с нож в областта на лявото око. После обвиняемият се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Днес той е привлечен към наказателна отговорност и за побой от 11 юни 2022 г. по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор ще поиска съдът да наложи на Васил Михайлов най-тежката мярка за неотклонение, тъй като от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност, и има опасност да извърши друго престъпление.

Междувременно започнаха да излизат и други сигнали.

"Младежът е нанесъл побой през 2018 г. на моя син. Били са на събитие по време на празника на града и са го пребили. Имаше фрактура на черепа, карали са го насила да яде салфетки и фасове. Гаврили са се с него. На следващия ден е отишъл в полицията и там са му казали, че на видеокамерата се вижда, че само се прегръщат. Нямало е никакво разследване", разказа перничанка пред Нова тв.

Съпругата на пребития футболен треньор Румен Андонов - Марияна Николова, пък казва следното:

"При всяко задържане Васил Михайлов е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Има слухове, че е биел и родителя си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови