Прокурорски син е арестуван за уличния тормоз в Перник

След заканата на кмета Станислав Владимиров да организира протест на жителите в града МВР прати спецполицаи да укротят обстановката

OFFNews 15 юни 2022 в 13:48 6639 0

МВР

Заподозреният за побоя на футболния треньор Румен Андонов Васил Михайлов, син на прокурор от Перник, е задържан за 72 часа след полицейска акция в миньорския град. Предстои да бъде задържан под стража, съобщиха от Софийската районна прокуратура. 

По-рано беше съобщено, че 18-годишният е задържан за 24 часа. 

МВР се активира след като кметът на Перник Станислав Владимиров заплаши с протести заради уличния терор в града. Целта на акцията е "установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите".

По повод случая от 11 юни, при който бе пребит футболния треньор Румен Андонов, от министерството на Бойко Рашков съобщават, че в Първо РУ на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

В прессъобщението на МВР не се казва кой е виновният, но заподозрян за случая е синът на зам. окръжния прокурор Бисер Михайлов - Васил.

На 12 май пък е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 от НК за това, че същият младеж е нанесъл побой на 24-годишен перничанин.

При разследването са постъпили сигнали за още три инцидента (побоя) с негово участие – през ноември 2021 г. в заведение, на 11 декември с.г., в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. в близост до зала „Кракра". Материалите по случая са подадени на 20 май в Районната прокуратура – Перник.

На 29 май е започнато друго досъдебно производство, след като според данни до момента в пернишки ресторант след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е стрелял с въздушен пистолет и ранил момчето в крака. Установено е също, че младежът е държал нож в ръката си. Ден по-късно материалите по случая са изпратени в прокуратурата, съобщават от МВР.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 ч. същия ден пред заведение в центъра на областния град, на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен отново 18-годишнят младеж.

Той е задържан на 12 юни, но е освободен по медицински причини. И този път на следващия ден материалите са отишли в прокуратурата.

По информация от там трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за разпределяне на наблюдаващ прокурор.

Софийска районна прокуратура е определена от Върховна касационна прокуратура да осъществява ръководството и надзора над досъдебно производство за причиняване на телесна повреда заради самоотводите в Районната прокуратура в Перник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!