Пернишкият кмет плаши с протести, ако полицията не се задейства срещу уличния тормоз

OFFNews 15 юни 2022 в 09:47 5101 1

Станислав Велинов
Станислав Велинов

Пернишкият кмет Станислав Владимиров заплаши с протести, ако органите на реда не предприемат спешни мерки срещу престъпността в града. 

В емоционално послание в социалната мрежа фейсбук Владимиров казва, че в последните дни и месеци гражданите на миньорския град са подложени на уличен тормоз, пребиват се деца и възрастни по най-жесток начин, а полицията бездейства. 

Посланието на Владимиров е резултат от драмата от последните дни, в която като главно действащо лице е сочен синът на зам.-шефа на окръжната прокуратура Бисер Михайлов - 18-годишният Васил Михайлов. Близки на пребития преди няколко дни футболен треньор Румен Андонов твърдят, че той е бил нападнат и удрян от прокурорския син. Инцидентът е станал в центъра на града, а пострадалият Андонов е приет в "Пирогов" с травми.

В изявления пред медиите съпругата му Марияна Николова твърди, че треньорът е бит от Михайлов-младши, който е шампион по кик-бокс. Според нея младежът се приближил до съпруга ѝ с усмивка, поздравил го и му подал ръка, но след това започнал да го налага с бокс на ръката.

Пернишкият кмет отбелязва, че откакто е на поста, е положил усилия за намаляване на уличната престъпност, сложени са камери навсякъде, "но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си". След което добавя, че ще е на първия ред на протеста заедно със съгражданите си.

Ето целия пост на Станислав Велинов във фейсбук:

Последните месеци и най-вече дни, град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува.

Това е недопустимо!

Призовавам органите на реда в близките няколко дни да предприемат СПЕШНИ мерки, в които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град. Да убедят гражданите на Перник, че са защитени.

Ще поискам ПОМОЩ ОТВЪН, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция.

Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда ПРИНУДЕН ДА ИЗЛЯЗА НА ПРОТЕСТ, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град.

Откакто съм кмет на Перник положих доста усилия, за да се намали уличната престъпност. Камери има почти навсякъде из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си.
Искам перничани да знаят, че СЛЕДЯ ВСИЧКО! И няма да оставя града да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри.

Перничани, БЪДЕТЕ В ГОТОВНОСТ, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда НА ПЪРВИЯ РЕД С ВАС. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител.

Органите на реда са на ход. Успокойте перничани. Те не могат да спят спокойно! Няма да спя и аз!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!