Прокуратурата в Стара Загора се задейства и по други сигнали за домашно насилие

OFFNews 02 август 2023 в 12:15 1593 1

прокуратура

Снимка ПРБ

Прокуратурата в Стара Загора ще разследва и други сигнали за насилие над жени.

Районната прокуратура в Стара Загора се е самосезирала по медийни публикации с твърдения за упражнено насилие над жени в града, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка от органите на Областни дирекция на МВР - Стара Загора. Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, засягащи посочените в публикациите посегателства, да се изясни кога са се случили с точна фактология къде и какво е станало и по отношение на кого.

Това е причината да се изиска справка от полицията в града дали има подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. досега, се казва в съобщението на прокуратурата, цитирано от БТА.

Ще се изиска и справка от полицията, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в Стара Загора с работно време след 23 часа и дали са установени нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и дали са били сигнализирани инспекцията по труда, Националната агенция за приходите или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове.

Сегашните действия на прокуратурата са предизвикани от кървавия инцидент от края на юни, когато 18-годишната Дебора Михайлова бе нарязана от партньора си с макетно ножче и получи в наследство 400 шева по лицето и тялото си. Обвиняемият Георги Георгиев е стар познайник на органите на реда. Заедно със сегашните две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и заплаха за убийство, това е третото му провинение от подобен характер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

02.08 2023 в 14:53

в цивилизованите страни, като се компрометира съдия или прокурор и всички минали дела могат да се атакуват.

Голям хаос може да настане , ако това е възможно и у нас.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки