Прокуратурата обвини Бат' Сали в хулиганство и заплахи срещу катаджии

OFFNews 16 август 2016 в 13:33 2542 3

Прокуратурата обвини Бат' Сали в хулиганство и заплахи срещу катаджии

Прокуратурата повдигна обвинения на депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат' Сали, за хулиганство и възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си. 

Обвиненията на Софийска градска прокуратура (СГП) са заради случая, при който Методиев заплаши полицаи с уволнение, след като опитали да му направят проверка. 

Според установените от прокурорите факти около 16.10 ч. на 1 май 2016 г. Методиев е извършил "тройно изпреварване" с автомобила си на влизане в град Костенец. Служител на полицейски патрул, който видял нарушението, вдигнал палка, за да спре автомобила, но в отговор Методиев му помахал с ръка, увеличил скоростта си на движение и подминал.

Минути по–късно на същото място полицаите спрели за проверка микробус. Един от мъжете, който се возел в него, нямал документи за самоличност. Той бил поканен да се качи в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт. Тогава друг от возещите се в микробуса се обадил по телефона на Александър Методиев и го уведомил за случващото се.

Скоро след това Методиев пристигнал на мястото. С груб тон той започнал да иска обяснения от полицаите защо съставят акт на "неговите хора". После посъветвал нарушителя да не подписва акта, както се случило. Методиев извадил картата си на народен представител, започнал да я размахва пред полицаите и да афишира положението си на депутат.

След като осъзнал, че и по този начин няма да въздейства върху полицаите да съставят акт на нарушителя, той започнал да се държи грубо и цинично с тях.

Методиев поискал от служителите на МВР отчет за цялата им дейност по време на дежурството. След това заплашил полицаите, че ще ги уволни и ”след три дни ще се видят вече цивилни”.

В момента Методиев е с мярка за неотклонение "подписка" и без имунитет от 7 юни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

17.08 2016 в 15:09

Драги професоре, що така официално? Преждеговорившия - леле, писах го петнайсе минути. Аз съм, бе, Лопе. Все същият. Искам да кажем - за еднакви постъпки (простъпки?) - еднакви квалификации, нали? Какво тук значи някаква си диплома. Всеки има право да се изложи както му е кеф. Помните прочутия български лекар Лъчо, впоследствие наречен Мозъка, как стана депутат от ГЕРБ преди бойко да си направи партията. Колко още ги имаме. Това е част от богатството ни. Без тях ще умрем от скука.

Поздрав!

29217

1

Лопе де Вега

16.08 2016 в 17:22

Ами какво да коментираш. Циганска работа. Той и Волен преди години правеше такива номера. Разликата май не е голяма?

Поздрав!

 
X

Да помогнем на украинските деца!