Депутатът Бат Сали с чиста съвест, натопили го мними полицаи

OFFNews 13 юли 2016 в 12:57 3475 0

Народният представител от ДПС Александър Методиев - бат Сали, се е отказал от имунитета си и е допуснал да бъде разследван.

Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Бат Сали се отказва от имунитета си, тъй като постъпи искане от главния прокурор Сотир Цацаров за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

"Същият със заявление от 11 юли ме информира, че дава съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него", уточни Цецка Цачева.

На 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от парламентарната група на ДПС Александър Методиев, придобил популярност като Бат' Сали.

Срещу него са събрани данни за това, че на 1 май 2016 г. в Костенец той е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си и хулиганство.

Според информация на държавното обвинение, на 1 май 2016 г. народният представител Александър Методиев се движел от Пазарджик към Костенец, управлявайки лек автомобил.

Около 16.10 часа Методиев е извършил „тройно изпреварване“ в участък, в който тази маневра била забранена.

Действията му били забелязани от служители на РУ на МВР – Костенец, но въпреки подадения сигнал със стоп палка, Методиев помахал с ръка на полицейските служители и продължил, като дори увеличил скоростта на движение.

След 10 минути на същото място полицейските служители спрели за проверка микробус „Форд-Транзит“, в който се возил футболният отбор на ромите в Самоков. В автомобила пътували 7 лица, на които били поискани документите. Един от тях нямал документ за самоличност.След справка било установено кое е лицето и било поканено в полицейския автомобил да му бъде съставен акт.

Като разбрали, че ще бъде санкциониран, спътниците на нарушителя започнали да настояват пред полицаите да не съставят акт, отправяли заплахи и уведомили бат Сали по телефона. 

Същият се обадил по телефона на началника на РУ Костенец, но полицейският шеф му казал, че полицаите си вършат работата.

Според държавното обвинение Методиев е заплашвал полицейските служители, че ще ги уволни. Служителите на МВР били възмутени от това, че народен представител има подобно поведение и отношение към служители на МВР. 

Самият Методиев коментира днес в парламента: "Не съм реагирал агресивно. Получих сигнал, че се прави акция, която е срещу по-тъмни водачи на МПС. Аз като народен представител се отзовавам на тези сигнали и отидох на мястото, където се прави акцията. Представих се с депутатската си карта, а те не ми се представиха. Скриха си баджовете. Аз как мога да разбера, че са истински полицаи, за мен те са мними полицаи”, обясни Методиев. 

Бат Сали добави, че съвестта му е напълно чиста и доказателство за това е, че е подал заявление за снемане на имунитета му като депутат. Методиев дори щял да окаже пълно съдействие на разследващите по случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews