Повдигнаха обвинения на заподозрените за атентата в Сарафово

OFFNews 22 януари 2016 в 19:40 5119 3

Снимка: INTERPOL. Колаж: OFFNews

Австралиецът Мелиад Фара и канадският гражданин Хасан ел Хадж Хасан вече са с повдигнати обвинения за атентата на летище "Сарафово" в бургаския квартал преди повече от три години, съобщи "24 часа".

Очаква се разследването срещу двамата да приключи в началото на февруари.

"Има повдигнати обвинения на двамата, предстои те да се прецизират", потвърди шефът на апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.

Прокуратурата е пуснала поръчки до Австралия и Канада, но властите там не са намерили Фара и Хасан.

От известно време обвинените за атентата на летище "Сарафово" са пуснати и за международно издирване от Интерпол. Снимки на двамата са публикувани на сайта на организацията, като посочените основания за издирване са тероризъм и престъпления с документи.

Хасан ел Хадж Хасан е роден на 22 март 1988 г. в Ливан. Мелиад Фара е роден в Австралия на 5 ноември 1980 г.

Припомняме, че на 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи стана мишена на терористична атака. В резултат на нея загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, който е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.

На 25 юли 2013 година МВР за първи път оповести имената на Хасан и Фара, като участници в атентата.

В периода 28.06 – 18.07.2012 г. те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, к.к. "Слънчев Бряг" и с. Равда. Именно те са свързващото звено за ливанската следа в атентата и "Хизбула". Двамата са учили в Ливанския международен университет в Бейрут. Убитият терорист също е бил студент там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!