Окончателно: Съдът разреши на Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

OFFNews 15 юни 2020 в 11:18 1368 0

Бургаският окръжен съд пусна бившият общински съветник Бенчо Бенчев да се лекува в Турция, като потвърди решението на по-долната инстанция от 27 май. 

Бенчев, който е с обвинителен акт за лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, трябда да се върне след преглед и консултация в Истанбул до 7 юли. 

Бенчев е на свобода с парична гаранция в размер на 50 000 лева и със забрана да напуска страната. 

Видно от материалите по делото, Бенчо Бенчев е диагностициран с тежки заболявания. Същият е бил лекуван нееднократно в болнични заведения в Република Турция до момента на вземането спрямо него мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната". С оглед на това, Бенчо Бенчев е преустановил посещенията си там. От представената в последното съдебно заседание пред първоинстанционния съд Епикриза, се установява, че спрямо подсъдимия междувременно е било предприето лечение в Неврологичното отделение на УМБАЛ - Бургас, като след изписването му бил насочен към допълнителни изследвания в Неврологична клиника в Република Турция, които не могат да бъдат осъществени в тази болница.

Според въззивната инстанция действително е налице уважителна причина, предвид здравословното състояние на подсъдимия, на същия да бъда разрешено да напусне пределите на Република България с цел посещение на медицинско заведение в Република Турция, където, видно от материалите, са били привеждани дългогодишни изследвания и лечение в предходен момент, и където, според лекарите, следва да бъдат направени.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови