Обвинената за убийството на двете си деца е била тормозена сексуално от свекър си (допълнена)

32-годишната Кристина остава за постоянно в ареста

OFFNews 21 ноември 2020 в 16:42 24061 0

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, остава за постоянно в ареста, реши съдът днес. Невръстните деца - момче на 5 години и момиче на 3 години, бяха открити мъртви в дома им в четвъртък.

Съдия Красимир Аршинков постанови постоянна мярка "задържане под стража" за 32-годишната Кристина Дунчева. Според него тя е изглеждала в нормално здравословно състояние в съдебната зала и не е казала, че има нужда от медицинска помощ. Единствените ѝ думи били, че иска да ѝ се определи по-лека мярка за неотклонение и моли съда за снизхождение.

Адвокатът на обвинената Маньо Алексиев заяви, че тя години наред е била малтретирана физически от мъжа си и насилвана сексуално от свекър си. Думите ѝ пред съда били само "Съжалявам за това, което стана". Според защитника има съмнения, че тя е извършител. Според него няма категорични доказателства срещу жената. 

Адвокат Маньо Алексиев каза, че познава жената отдавна. "Видях я за пръв път преди 7-8 години в кантората ми в София. Просто за мен това беше друг човек - неузнаваема, смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да ѝ се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си”, разказа той.

"Два дена преди събитието мъжът ѝ Георги отива пред дома на родителите ѝ, взема само нея от вкъщи. Тя ми разказа, че няколко часа я водил на различни места с джипа, с адвокат Белички, и са я заставили да се откаже от пълномощията си с мене и да подпише споразумение, че ще вземе децата, но ще остане да живее при бащата, където е живяла преди месец. Обясних ѝ, че такава правна фигура няма", обясни защитникът.

Това твърдение обаче бе оборено от адв. Ангел Белички. "По никакъв начин не съм въздействал на момичето и не знам за подобно нещо. Редно беше родителите да се разберат за децата. Предложихме спогодба преди съдебното дело, но тя не се прие, защото бе сменен адвокатът на Кристина. Никога не съм упражнявал спрямо нея натиск", обяви той.

Адвокат Алексиев твърди, че Кристина му е казвала, че децата изпитват ужас от баща си и се страхуват. "Едното дете получава тикове винаги, когато бащата започва да говори на висок тон. Преди време едно от децата е бръкнало в шадраван и да си намокрило ръката, а той го е заставил „Легни, стани, легни, стани“. С риск да бъда съден за разпространяване на клевети, но вчера, докато бях поканен в полицията в Сандански, случайни граждани ме питаха, явно разпознавайки родителите ѝ: „Вие ли сте адвокат на Кристина? Обяснете на тия хора и тая полиция, че тук делото повече не може да остава. Направете всичко възможно делото да се гледа на друго място“. Неговата сестра била любовница на високопоставен в полицията, всеки ден е в компанията на този човек и в автомобила му. Съпругът на Кристина я бие през ден, тя постоянно ходи по улиците посинена. "Спасете я от този ужас“, ми казваха хората, допълни адвокатът на арестуваната.

Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта на децата. 

След зверското убийство се разбра, че семейството е имало проблеми отдавна. Жената е била подложена на домашно насилие. Двамата родители са в развод.

Къщата, в която е извършено убийството, се намира на по-малко от 30 метра от местното полицейско управление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови